Coronavirus e spulberat de apariția unui nou virus mai periculos și mai misterios. Cum se manifestă și unde a fost localizat

Coronavirus e spulberat de apariția unui nou virus mai periculos și mai misterios. Cum se manifestă și unde a fost localizat
A fost descoperit un virus mai puternic decât coronavirus

Specialiștii au descoperit un virus mai puternic decât cronavirus. Din păcate, acesta este extrem de misterios, mai bine de 90% din genele sale nemaifiind găsite pe glob niciodată. Cum se manifestă acesta și unde a fost găsit?

Coronavirus, spulberat de apariția unui nou virus

Oamenii de știință din Brazilia au adus o veste șocantă populației. Specialiștii au adus la cunoștință tuturor că a fost descoperit un virus cu mult mai puternic și mai misterios decât coronavirus. Genele sale fiind cunoscute doar în proporție de 10% de medici, restul de 90% din ele nefiind găsite niciodată pe glob. Noul virus se numește Yaravirus și a fost descoperit într-o amibă din clasa Acanthamoeba castellanii.

Amiba fusese recoltată dintr-un lac artificial din Belo Horizonte, conform IFL Science. Are doar 80 de nanometri în diametru, iar genele sale sunt comparate cu cele dintr-o bază de date unde doar șase dintre ele au corespuns într-o mică măsură cu cele deja existente. Organismul care a fost recent descoperit în Brazilia ar putea aparține unei clase de virusuri despre care nimeni nu știa în întregul Mapamond, arată un raport publicat de bioRxiv.

Coronavirus, spulberat de apariția unui nou virus. Acesta este mai puternic și mai misterios
Coronavirus, spulberat de apariția unui nou virus. Acesta este mai puternic și mai misterios

„Cât de puține știm despre viruși”

Cercetătorii care au făcut această descoperire i-au pus numele de Yaravirus după zeița Yara, cunoscută drept „mama tuturor apelor”. În mitologia din Brazilia, zeița era o sirenă care ăi ademenea pe marinari sub apă, fără întoarcere.

Jônatas Abrahão, virolog de la Universitatea Federală Minas Gerais, a declarat că rezultatele au arătat „cât de puține știm despre viruși”. „Este necesară izolarea virusului până la cunoașterea și analizarea sa în detaliu. Încercăm să-i definim originea”, a mai subliniat acesta. Un altul a susținut că studiul în cauză a sugerat „existența unei noi comori cu procese biochimice nemaiîntâlnite până acum”, conform nypost.com.