A pus autoritățile pe jar: suspectă de coronavirus, a fugit din spital, iar consecințele pot fi dramatice

A pus autoritățile pe jar: suspectă de coronavirus, a fugit din spital, iar consecințele pot fi dramatice

Când afli că s-ar putea să fii infectat cu mortalul coronavirus, reacționezi diferit. Din acest motiv, nu este neapărat absurd să fugi din spital pentru a-ți petrece, poate, ultimele momente de viață în libertate.

Toți cei care s-au întors din China în ultimele săptămâni sau luni sunt atent monitorizați de către autorități. Virusul nu este detectabil în perioada de incubație și, aproape de fiecare dată, se optează pentru ținerea în carantină pe parcursul a două săptămâni a celor care ar putea fi infectați.

Unii pacienți sunt însă de părere că perioada de carantină nu ajută la nimic, este doar o invenție a doctorilor, dacă ei trăiesc cu impresia că ar fi sănătoși. ​​Alla Ilyina, o rusoaică în vârstă de 32 de ani, a fugit din spital deși medicii hotărâseră să o țină în carantină timp de două săptămâni. Femeia s-a dus în apartamentul ei din orașul Sankt Petersburg și refuză să deschidă ușa autorităților, scrie BBC.

coronavirus-china-russia-border

Tânăra de 32 de ani s-a întors din China în urmă cu câteva săptămâni, iar dacă te uiți pe contul ei de Instagram, se plângea încă de atunci de dureri de gât. Tocmai fusese într-o vacanță în regiunea Haian. Situația ei la revenirea în Rusia s-a înrăutățit până la nivelul în care a fost nevoită să cheme salvarea.

Pe 6 februarie a ajuns la spital, internată la boli infecțioase. Potrivit spuselor femeii, toate testele care i s-au făcut pe data de 6 februarie au ieșit negative. Având în vedere importanța setului de circumstanțe și tensiunilor globale pe marginea subiectului, medicii au decis să o țină sub supraveghere pentru următoarele două săptămâni.

A refuzat ”oferta” doctorilor. „Toate testele au arătat că sunt complet sănătoasă, atunci de ce naiba să stau în carantină?” a scris Ilyina. Între timp, femeia a evadat din spital și autoritățile s-au panicat maxim. Forțele de ordine din Sankt Petersburg încearcă la această oră să obțină un ordin judecătoresc pentru a obține dreptul să intre peste ea în casă și să ducă din nou la spital.

Potrivit publicației The Moscow Times, Ilyina nu este primul pacient care a încercat și reușit să fugă din carantină. În urmă cu mai puțin de o săptămână, presa rusă a raportat că Guzel Neder, în vârstă de 34 de ani, și fiul ei au fugit dintr-un spital din sudul orașului Samara.