Cornulețele sunt desertul perfect de după masa de Paște, iar cum majoritatea românilor țin post în această perioadă, ele nu trebuie să conțină ouă, unt sau smântână. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu trebuie să fie la fel de delicioase.
Posturile impus câteva restricții alimentare, însă există rețete culinare care înlocuiesc fără probleme alimentele pe care nu avem voie să le consumăm în această perioadă. Exemplul perfect este rețeta de cornulețe fragede de post cu gem și rahat. Pentru acestea vei avea nevoie de:
În primul rând, trebuie să combina circa 400 de g de făină cu sare, zahăr, praf de copt și zahăr vanilat. După ce amesteci, adăuga margarina, apa minerală, zeama de lămâie și uleiul, continuând să frămânți în continuare pentru încă 10 minute. În tot acest timp, pe parcurs, adăugă faina până obții un aluat elastic.
Lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute, apoi taie-l în 6 sau mai multe bucăți. Acestea le vei rotunji și le vei întinde într-o formă cât mai apropiată de forma rotundă. Odată obținut un cerc subțire de aluat, taie triunghiuri, dând cercul întâi în 2, 4 și 8.
În capătul rotunjit al fiecărui triunghi așază rahat sau gem, apoi rulează cornulețele de post către vârful ascuțit al triunghiului. Cornulețele ar trebui să stea la copt circa 20-25 de minute. Pudrează-le cu zahăr pudră, apoi sunt gata să fie degustate.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de mai multe ingrediente, însă este la fel de gustoasă, iar timpul de preparare este unul scurt. Iată de cei ai nevoie pentru a pregăti cornulețele „coarne de gazelă”:
Pentru sirop vei avea nevoie de:
Pentru umplutură ai nevoie de următoarele:
În cele din urmă, pentru aluat vei avea nevoie de:
Pentru început va trebui să amesteci făina, uleiul, margarina topită și apa de flori de portocal. Peste această compoziție se pune 200 de mp de apă, se amestecă bine și se lasă aluatul să se odihnească timp de 10 de minute.
Între timp poți pregăti umplutura. Amestecă nucile cu zahărul pudră cu aromă de vanilie și adaugă puțină apă de flori de portocal. Mai apoi, întinde aluatul și decupează benzi late de circa 10 cm. Se pune umplutura, se rulează și se aduc colțurile spre interior. Acestea se coc timp de circa 30 de minute.
După coacere, cornulețele se pun în siropul făcut din zahăr tos, un pic de apă și sucul de lămâie, după care se presară zahărul pudră cu aromă de vanilie, iar cornulețele „coarne de gazelă” sunt gata.