Dacă îți dorești cornulețe cu untură ca la mama acasă trebuie să încerci următoarea rețetă. Vor ieși foarte fragede și delicioase, iar toată familia le va iubi. Este desertul copilăriei ușor de făcut și extrem de gustos.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, cornulețele cu untură sunt perfecte. Sunt foarte gustoase, aromate și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri, vor avea același gust ca la mama acasă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Înainte de a începe, să aveți în vedere faptul că untura se folosește topită și închegată, nu untură brută. Să începem cu prepararea aluatului pentru cornulețe. Punem drojdia sfărâmată într-un bol și adăugăm zahărul peste ea, după care amestecăm foarte bine până se lichefiază.
Mai apoi, adăugăm sarea, smântâna, untura și esența, amestecând din nou foarte bine toate ingredientele până când obținem o compoziție omogenă. Făina va trebui să o trecem prin sită și să o încorporăm treptat în compoziție.
Frământam bine aluatul până devine compact și îl împachetăm într-o folie de prospețime. Îl punem la rece pentru două ore sau chiar mai mult. Cu cât aluatul va sta mai mult, cu atât cornulețele vor fi mai fragede.
Continuăm și scoatem aluatul de la rece, după care îl vom împărți în 4-5 părți egale. Pe rând, întindem fiecare parte de aluat în formă circulară și secționeaz-o în forme de triunghiuri. La baza triunghiurilor punem câte o linguriță de gem sau o bucată de rahat, apoi rulăm de la bază către vârf, formând astfel cornulețele.
Citește și: Cornuleţe de post fragede cu borş. E reţeta bunicii
Mai apoi, așezăm hârtia de copt în tava cuptorului care trebuie pornit dinainte la 180 de grade Celsius. Cornulețele le punem în tavă la distanță de 2-3 cm între ele. Le vom coace timp de circa 15-20 de minute.
Este important să nu le lăsăm să se rumenească prea mult, deoarece vor deveni crocante. După ce la scoatem din cuptor, le trecem prin zahăr pudră și sunt gata de gustat.
Cornulețele cu nucă și untură ne aduc aminte de deserturile tradiționale ca pe vremea bunicii. Este ușor de făcut și vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Începem prin a prepara aluatul pentru cornulețe. Amestecăm într-un vas făina și 50 g de untură până aluatul devine sfărâmicios. Gălbenușurile se bat spumă împreună cu apă rece, zahăr prudă și sare, iar compoziția obținută se pune peste cea de aluat și se începe frământarea.
Adăugăm smântâna în timp ce frământăm aluatul pentru a obține la final un aluat fraged și nelipicios. Se lasă la rece timp de o ora, după care se scoate de la frigider și se întinde într-o foaie subțire. Ungem foaia de aluat cu untură și o tăiem în 4 bucăți. Fiecare bucată se rulează separat într-un sul, apoi se învelesc din nou în folie alimentară și se dau la rece.
Pentru a pregăti umplutura pentru cornulețe, începem prin a bate albușurile spumă împreună cu zahărul, apoi se adaugă nuca măcinată și esența de vanilie. Încălzim cuptorul, tapetăm tava cu hârtie de copt și scoatem aluatul de la rece. Întindem din nou fiecare sul și se taie în pătrățele potrivite.
Punem câte o lingurița de umplutură pe fiecare pătrățel de aluat, după care rulăm aluatul pentru a-i da forma unui cornuleț. Le așezăm în tavă și le punem la cuptor timp de 25 de minute până când se rumenesc puțin. După ce sunt gata, le scoatem din cuptor și le pudrăm cu zahăr vanilat.