25 sept. 2020 | 20:14

Copil, strâns de gât și dat cu capul de parchet, la grădiniță: “A vrut să mă omoare”

Știri generale
Copil, strâns de gât și dat cu capul de parchet, la grădiniță: “A vrut să mă omoare”
Copil, strâns de gât și dat cu capul de parchet, la grădiniță: “A vrut să mă omoare”

Un incident grav s-a petrecut la grădinița Rază de Soare din Ploiești, acolo unde un copil a fost strâns de gât de un coleg până a leșinat. Ceea ce este și mai grav este faptul că incidentul face parte dintr-un lung șir de probleme pe care părinții le-au tot reclamat în ultimii trei ani.

Copil, strâns de gât și dat cu capul de parchet, la grădiniță

Părinții susțin că nu este prima dată când copilul respectiv, în vârstă de șase ani, este agresiv și că de-a lungul timpului s-au tot plâns în numeroase rânduri de faptul că le-a bătut copiii. După ce copilul său a fost strâns de gât și dat cu capul de parchet, unul dintre părinți a luat atitudine și a formulat o plângere la poliție.

Astfel, pe data de 21 septembrie, R. spune că fiul său s-a plâns seara acasă că îl doare foarte rău capul. După ce l-a întrebat pe fiul său ce s-a întâmplat, acesta i-a povestit că a fost dat cu capul de parchet de colegul de grupă, același care îl mai agresase și în trecut.

A doua zi, când a mers să-l ia de la grădiniță, fiul său avea urme de violență pe gât, iar atunci când l-a întrebat ce a pățit, copilul i-a povestit că a fost strâns de gât de același coleg până a leșinat.

“A vrut să mă omoare și m-a strâns de gât până m-a lăsat fără aer”, spune R. că i-a povestit băiatul lui. Apoi, a vorbit imediat cu tatăl copilului agresiv și cu educatoarea, în prezența copiilor, și astfel au aflat că se jucau de-a hoții de mașini, atunci când copilul agresiv l-a pus la pământ pe celălalt și l-a strâns de gât, strigându-i “te omor”.  Educatoarea i-a spus tatălui că a văzut incidentul și că l-a oprit pe copil din a-l ștrangula pe colegul său. Dar acum copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, deoarece îi este teamă că ar putea fi iar rănit de coleg.

Apoi, seara, și alți părinți l-au contactat pe tatăl copilului pentru a-i spune ce le-au povestit copiii lor acasă. Același scenariu: că se jucau, iar dintr-o dată copilul l-a pus la pământ pe celălalt, strângându-l de gât și strigând că-l omoară.

sursa foto: Ziarul Incomod

sursa foto: Ziarul Incomod

Ce răspuns a dat grădinița

Cum la grădiniță nu i s-a oferit nicio soluție R. a decis să-și caute dreptatea și o soluție la autorități. Acesta a sesizat Protecția Copilului, Inspectoratul Școlar Prahova și Poliția Prahova. Joi, pe data de 24 septembrie, a mers cu copilul la Serviciul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal în ce privește semnele de pe gât și a depus plângere penală la poliție pentru neglijență în serviciu din partea angajaților grădiniței.

“În cauză s-a întocmit un dosar cu privire la comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu față de reprezentanții unității școlare, iar în continuare se efectuează cercetări de către polițiști”, au spus reprezentanții IPJ Prahova pentru ziarul Incomod.

De asemenea, tatăl copilului mai acuză și educatoarea că în prima zi de grădiniță nu l-a lăsat pe copil să bea apă când a cerut, iar din acest motiv l-a durut capul toată ziua. Tatăl spune că educatoarea ar fi motivat că apa se bea la program, și nu la cerere.

Deoarece s-a cerut și un punct de vedere din partea grădiniței respective, s-a primit următorul răspuns:

“Conducerea unității școlare a fost informată de aceste aspecte astăzi, 24 septembrie. Conform procedurilor interne informațiile vor fi verificate și se vor lua măsurile care se impun.”

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro