Nelu Tătaru, apel disperat către tineri: „Agresivitatea acestui virus este foarte mare. Putem vedea decese la 30 – 35 de ani”

Nelu Tătaru, apel disperat către tineri: "Agresivitatea acestui virus este foarte mare. Putem vedea decese la 30 - 35 de ani" Sursă foto: Virgil Simonescu/Inquam Photos

Nelu Tătaru vorbește despre o scădere a mediei de vârstă cu privire la decesele cauzate de infectarea cu COVID-19. Ministrul Sănătății avertizează asupra agresivității pe care acest virus o are în rândul persoanelor tinere, care nu prezintă cormobidități.

Care este motivul care conduce la moartea persoanelor tinere

Nelu Tătaru face apel la responsabilitatea cetățenilor, inclusiv la cei tineri care s-a dovedit a fi foarte predispuși la infectare și deces. Potrivit ministrului Sănătății, în ultima perioadă tinerii cu vârste cuprinse între 30-35 de ani dezvoltă forme supraacute care se transformă în inflamații și ulterior conduc către deces timpuriu. În România, media de vârstă la care au loc decesele este de 45-55 de ani.

Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30 – 35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 – 55 de ani, cam aici este media la noi„.

Managerul Institului de Pneumologie Marius Nasta, apel disperat către tineri

Beatrice Mahler a declarat pentru Digi24 că tot mai mulți tineri tineri sunt infectați cu COVID-19, iar starea lor de sănătate este medie și gravă. Majoritatea dintre aceștia necesită îngrijiri specializate atente, nefiind cazuri ușoare.

Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe. Tot mai puțini asimptomatici, tot mai puține persoane care nu necesită asistență importantă din partea personalului medical”, a spus Mahler la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI