Copil de doar 2 ani, bătut cu bestialitate de mamă și concubin. A ajuns în comă la spital

Copil de doar 2 ani, bătut cu bestialitate de mamă și concubin. A ajuns în comă la spital
Copil ajuns în comă la spital, după ce a fost bătut de mamă și concubin

Un copil de doi ani și jumătate a ajuns în comă la spital, după ce a fost bătut de mama sa și concubinul acesteia. Scenele îngrozitoare au avut loc în comuna Urecheni din județul Neamț. Din păcate, medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele celui mic de supraviețuire.

Mama copilului a spus că a suferit o criză epileptică

Mama, în vârstă de 20 de ani, și concubinul acesteia, de 17 ani, l-ar fi bătut pe cel mic atât de grav încât a ajuns în comă la spital. La 112 a sunat chiar mama, care a solicitat o ambulanță în momentul în care a văzut că starea micuțului este gravă. Aceasta le-a spus medicilor că ar fi suferit o criză epileptică.

Ajuns la spital,  medicii au descoperit că cel mic avea necroză pe fese de la loviturile primite, dar și urme mai vechi de lovituri. Cele mai grave leziuni suferite de băiețel sunt cele cerebrale, care îi pun viața în pericol, dar și faptul că nu respiră singur și este în comă, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Iași, acolo unde a fost dus cel mic.

„Pacientul prezintă multiple echimoze. Natura lor nu o putem spune, dar având în vedere că se constată o necroză de fesă, probabil că loviturile sau ceea ce s-a întâmplat a fost preponderent în zona feselor. (…) Sunt mai vechi de 2-3 săptămâni, Având în vedere că sunt şi fracturi vechi, medicii pot presupune că au fost leziuni care au fost şi mai vechi de luni de zile întrucât consolidarea unei fracturi durează 30 – 40 de zile.

Copilul se află internat la terapie intensivă

Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria” din Iași, a declarat că cel mic se află la terapie intensivă și respiră doar cu ajutorul aparatelor, deoarece se află în comă de gradul IV. Medicii din cadrul spitalului sunt rezervați în ceea ce privește prognosticul copilului în vârstă de doar doi ani.

„Pacientul a fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie către noi. Prezintă multiple leziuni şi fracturi vechi. La prima evaluare s-a constatat o necroză de fesă. Copilul are şi hemoragii intracerebrale. El este în comă, este ventilat mecanic, este un pacient critic. Primeşte tratamentul maximal în ceea ce priveşte terapia intensivă şi managerierea traumatismelor. Medicii sunt rezervaţi în cazul lui”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu.

Mama copilului și concubinul femeii au fost reținuți de către oamenii legi pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului. În cursul zilei de marți, magistrații Judecătoriei Târgu Neamț au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele amândurora.