Treaba de mântuială făcută de angajații Primăriei București

Treaba de mântuială făcută de angajații Primăriei București

Modul în care s-a făcut toaletarea copacilor din Capitală a stârnit revolta bucureștenilor. În acest sens, Primăria Capitalei va efectua controale în toate sectoarele și va aplica amenzi acolo unde s-a intervenit în mod agresiv în toaletarea copacilor.

„Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), în calitate de avizator al intervenţiilor asupra arborilor şi arbuştilor situaţi atât pe domeniul public al Muncipiului Bucureşti cât şi pe domeniul privat, a emis un aviz cu caracter general, pentru lucrările specifice perioadei de vegetaţie, sau de repaus vegetativ al arborilor. Aceste avize sunt eliberate cu scopul de asigura administratorilor domeniului public posibilitatea de planificare a lucrărilor”, a declarat Simona Popa, director al Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei.

Această măsură vine ca urmare a mai multor sesizări primite de Primăria Municipiului de la bucureșteni, care reclamă toaletarea agresivă a copacilor din oraș. Lucru ar putea duce chiar la uscarea pomilor.

„Ne aflăm în perioada în care aceste lucrări se execută, administratorii sectoarelor din Capitală au demarat lucrările de întreţinere, iar concomitent cu aceste activităţi, la nivelul Municipiului Bucureşti s-au primit multiple reclamaţii cu privire la intervenţii agresive asupra arborilor, ceea ce poate determina pe termen scurt şi mediu intrarea prematură în declin biologic, chiar uscarea acestora”, mai susţine Simona Popa.

Astfel, Primăria București va efectua în perioada următoare o serie de controale care vor viza modul în care s-au toaletat copacii din Capitală. Iar acolo unde se va constata tăierea de coronamente, se vor aplica și amenzi.

„În perioada imediat următoare, vor fi demarate verificări asupra modului în care au fost aplicate lucrările de întreţinere a copacilor, iar în situaţiile în care se vor constata lucrări neconforme, tăieri agresive, eliminare de coronamente, încălcând prevederile tehnice ale acestui aviz, se vor aplica sancţiuni, care pot merge până la eliminarea acestui aviz cu caracter general”, a mai precizat Popa.

Sursa: Mediafax