Coordonatorul jandarmilor la protestul de pe 10 august, transformat în general

Coordonatorul jandarmilor la protestul de pe 10 august, transformat în general

Cătălin Paraschiv a coordonat intervenția Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei la protestul din 10 august. Deși reacția sa disproporționată cu efortul protestatarilor a fost subiectul mai multor anchete, colonelul va fi promovat la rang de general.

„Pe data de 10 mai CSAT a aprobat participarea ofiţerului la examenul pentru trecerea în corpul generalilor, iar la data de 11 octombrie acesta a susţinut şi promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a promovării acestui examen, a fost înaintată către Administraţia Prezidenţială propunerea de a acorda ofiţerului gradul militar de general de brigada cu o stea”, se arată într-o informare a MAI.

Poate cea mai memorabilă figură de la protestul de pe 10 august, Cătălin Paraschiv a fost audiat pe 13 septembrie vizavi de intervenția jandarmilor la Protestul Diasporei. Audierile au durat aproximativ două ore, dar la final, a scăpat basma curată. „Nu am fost pus. Am calitatea de martor. Am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară şi atâta tot.” A răspuns atunci Paraschiv la întrebarea dacă va fi sau nu pus sub acuzare.

Dacă te-ai fi așteptat ca Iohannis să pună vreo piedică în procesul de promovare a colonelui la rang de general cu o stea, te-ai înșelat amarnic.

„În data de 15 octombrie a.c., ministrul Afacerilor Interne a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă – cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul Afacerilor Interne își fundamentează propunerea pe faptul că ofițerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a transmis că au fost efectuate verificările necesare, de securitate și de legalitate, și își asumă responsabilitatea privind integritatea morală și profesională a ofițerului propus”, se arată într-un răspuns transmis de Adminitrația Prezidențială, pentru MEDIAFAX. Cu alte cuvinte, dacă MAI a venit cu propunere, sigur știu ei ce fac.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI