05 sept. 2023 | 10:50

Convocarea lui Ianis Hagi la echipa națională, contestată aprig de un jucător din „Generația de Aur”. „Acolo sunt alte criterii”

News
Convocarea lui Ianis Hagi la echipa națională, contestată aprig de un jucător din „Generația de Aur”. „Acolo sunt alte criterii”

Basarab Panduru îl critică pe Edi Iordănescu, după ce a aflat lista cu jucătorii care au fost convocați pentru meciurile oficiale cu Israel și Kosovo. Fostul internațional este convins că Ianis Hagi nu avea ce să caute în acest lot și acuză că selecționerul nu are criterii clare de selecție și este sensibil la fotbaliștii care au contracte cu formații din străinătate.

Basarab Panduru este convins că Ianis Hagi nu ar fi trebuit convocat la echipa națională

Ianis Hagi a jucat în acest sezon doar 40 de minute în nouă meciuri la două echipe, Glasgow Rangers și Deportivo Alaves, dar Edi Iordănescu l-a chemat la prima reprezentativă pentru partidele cu Israel și Kosovo din preliminariile Campionatului European de Fotbal din anul 2024.

Data trecută când nu l-a trecut nici măcar pe lista preliminară, selecționerul a fost aspru criticat de tatăl jucătorului, iar acum a ajuns „în gura” unui fost component din „Generația de Aur”. Basarab Panduru a spus răspicat că Ianis Hagi nu trebuia să fie chemat la echipa națională.

„Ianis, după numărul de minute avute în ultimul timp, trebuie să fie la naţională? E altă discuţie, pe alte criterii e luat Ianis. Şi la Mihăilă sunt alte criterii. Puşcaş câte minute are jucate? Nada, nada, nada (n.r. – nimic). A mers pe nişte idei, că ăştia sunt acolo, că fac acolo, că au mai făcut la naţională, că au mai dat gol”, a declarat Basarab Panduru la Orange Sport.

Fostul internațional este convins că selecționerul are încredere mai mare în fotbaliștii de la echipe din străinătate pe care îi cheamă chiar dacă au probleme la echipele unde au contracte.

„Nu merita niciunul dintre ăia, dacă nu joacă, dacă au zero minute. Regulile nu sunt făcute pentru toată lumea. Unii joacă zero minute şi sunt, alţii joacă şi nu sunt. Bun, poţi să te antrenezi cum vrei, dar dacă nu joci… Când nu joci e o problemă mare. Nu ai cum să fii bun în momentul când te bagă, dacă nu joci trei, şase luni”, a mai spus Panduru.

Verdictul în privința favoritului lui Gigi Becali

O altă problemă este Marius Ștefănescu. Fotbalistul este om de bază la Sepsi Sfântu Gheorghe, are ofertă pe bani mulți de la FCSB, dar nu a fost chemat la echipa națională.

„Ştefănescu avea o şansă să vină la naţională dacă juca şi dădea şi nişte goluri.

Dar, tu când joci în campionatul României, nu dai niciun gol de când începe campionatul, cu cupe, cu tot… Are zero goluri, numai nada avem peste tot. Nu are cum, că el trebuie să facă ceva mai mult decât ceilalţi care au făcut ceva bun în viaţa lor. Criteriile sunt pentru unii, nu pentru toată lumea. Unii vin fără să facă nimic.

Ştefănescu încă încearcă să facă ceva. Dacă avea cinci, şase goluri, punea presiune pe selecţioner să-l ia”, a mai afirmat Panduru.

Lotul echipei naționale pentru meciurile cu Israel și Kosovo:

PORTARI
Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI
Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI
Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)

ATACANȚI
George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

România – Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
România – Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)

Sursa Foto: FRF.ro

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Capital.ro
Sucul de morcovi, aur pentru sănătate. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro