06 nov. 2023 | 23:47

Continuă scandalul pe averea lui Petrică Mîțu Stoian, după doi ani de la decesul artistului. Câți bani primește sora solistului din drepturile lui de difuzare EXCLUSIV

Monden
Continuă scandalul pe averea lui Petrică Mîțu Stoian, după doi ani de la decesul artistului. Câți bani primește sora solistului din drepturile lui de difuzare EXCLUSIV
Scandal pe averea lui Petrică Mîțu Stoian. Sora artistului, declarații în exclusivitate pentru publicația Playtech Știri.

Luni, 6 noiembrie 2023, s-au împlinit doi ani de la decesul solistului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Sora lui, Maria Tărchilă, a vorbit în exclusivitate pentru Playtech Știri despre procesul intentat lui Doru Gușman, fostul impresar al artistului, dar și despre banii primiți din drepturile de autor și difuzare.

Maria Tărchilă, sora artistului, a împărțit pachete cu mâncare în cimitirul Ungureni

Pentru parastasul de doi ani de zile al celebrului ei frate, Maria Tărchilă a pregătit toate mâncărurile care îi plăceau lui Petrică Mîțu Stoian:

”Am făcut azi pomană la Craiova. Am chemat doi preoți ca să sfințim mâncarea, ce am avut de dat. I-am făcut de toate, aperitiv, ciorbă de perișoare, sarmale cu mălai, cu turtă, friptură, prăjitură, pește, ceea ce îi plăcea lui. Se dă mâncare caldă, așa este obiceiul.

Azi am dat la oamenii sărmani din cimitir, dar am făcut și un parastas la un restaurant din locul natal, Isverna, unde zilele trecute i-am ridicat o troiță în curtea bisericii. Ne luptăm să îi păstrăm vie amintirea, să nu fie uitat ca alți artiști”, ne-a mărturisit Maria Tărchilă, exclusiv pentru Playtech Știri.

Maria Tărchilă l-a dat în judecată pe Doru Gușman, fostul impresar al lui Petrică Mîțu Stoian

Sora cântărețului se luptă în zadar de doi ani de zile, să recupereze lucrurile fratelui său, din casa lui Doru Gușman, unde artistul locuise în ultima parte a vieții. Pentru că nu s-au înțeles, Maria Tărchilă i-a făcut acestuia plângere penală:

”Continuăm totul pe cale legală. Procesul e pe rol, pentru că nu a înțeles de vorbă bună. Noi am vrut pe cale amiabilă, dar în acești doi ani nu ne-a dat nimic înapoi. Petrică a lăsat toate lucrurile acolo, în casa lui Doru, după ce a plecat la clinică. Doru putea să ne cheme, să facem un proces verbal de primire și să ducem lucrurile în casa de la țară, unde îi facem un mic muzeu.

Noi n-am stat la ușa lui Doru Gușman, ca să cerem ceva, vrem lucrurile lui Petrică. Măcar să ne dea trofeele, diplomele lui, premiile și ținutele populare. Că doar nu cerem ce e al lui. Poate că, da, Petrică a ținut la Doru, poate că au fost chiar buni prieteni, dar să ne dea lucrurile ca să le punem în muzeu, că e gol. Așteptăm primul termen la proces, nu știu de ce se tot întârzie atât, o să vadă doamna avocat ce se întâmplă!”.

Te-ar putea interesa și: Sora lui Petrică Mîțu Stoian se luptă de doi ani să îi facă muzeu: ”Facem, dar cu ce îl umplem?”. De ce l-a invitat la tribunal pe fostul său impresar EXCLUSIV

Doru Gușman, speriat de proces: ”Ce vrea sora lui Petrică, să mă vadă după gratii?”

De altfel, Doru Gușman, fostul impresar al lui Petrică Mîțu Stoian, a și fost chemat la Secția de Poliție din Craiova, pentru a da socoteală ce a făcut cu lucrurile solistului. Ce ne declara Doru Gușman, în urmă cu câteva luni, după ce fusese înștiințat că i s-a făcut plângere penală:

”Ce vrea Maria, sora lui Petrică, să mă vadă după gratii, la închisoare, pentru că i-am dat de pomană pantofii și hainele? Imaginați-vă! Maria mi-a făcut plângere penală și am fost chemat, după Paște, la Poliție, la Secția 1 din Craiova.

M-a reclamat că am dat de pomană din hainele lui Petrică, din costumele lui naționale și din hainele civile. Păi, dacă nu-i dădeam eu, cine să le dea de pomană? Petrică a locuit la noi, în familie, ani la rând, aici au rămas toate.

În plus, toate costumele populare le-a făcut cu mine și cu soția mea. Cum să nu le dau de pomană? Așa se dă, conform tradiției. Eu nu o înțeleg, însă… Dacă chiar le-a vrut, de ce nu mi le-a cerut, după decesul lui Petrică?

Am și întrebat atunci: ”Vreți ceva din lucrurile lui rămase aici?”. Ea și sora ei au zis că da, că vor câte un costum național, le-am dat încă de atunci…”.

Cui îi revin drepturile de autor și de difuzare ale lui Petrică Mîțu Stoian? ”Nu așteptăm pomeni!”

Întreaga avere a lui Petrică Mîțu Stoian a fost moștenită de cele două surori ale lui, inclusiv mașina, casa părintească, banii, dar și drepturile lui de difuzare și de autor. Maria Tărchilă susține că este mulțumită de suma primită.

 ”Da, drepturile de autor ne-au revenit nouă. Nu pot spune că sunt prea puțini bani. Nu ne interesează suma. Ce ni se cuvine, bine. Ce nu, nu.

Nu am trăit niciodată pe banii lui Petrică, am avut serviciu și eu, și soțul meu. Până la vârsta asta ne-am făcut de toate. Nu suntem pe drum și acum să stăm să așteptăm pomeni”, ne-a mai declarat femeia îndoliată, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Petrică Mîțu Stoian și-a presimțit sfârșitul? Ce scrie pe mormântul lui

Maria Tărchilă făcea declarații șocante la Realitatea Plus, în urmă cu doi ani, după decesul artistului. Ea le aducea grave acuzații medicilor clinicii din Reșița, unde solistul urma un tratament cu oxigen hyperbaric, după ce fusese bolnav de COVID-19:

”După autopsie, plămânii lui erau maro, nu roz, așa cum sunt ai oricărei persoane chiar și după ce moare. Înseamnă că i s-au ars acolo, în cabina respectivă, la clinică”.

Te-ar putea interesa și: Ce greșeală a comis Petrică Mîțu Stoian înainte să moară. ”O să se mușamalizeze tot”

Petrică Mîțu Stoian este înmormântat în cimitirul Ungureni, din Craiova, unde își cumpărase, cu puțin timp înainte de tragedie, un loc de veci, de parcă și-ar fi presimțit sfârșitul. Pe mormântul său stă scris:

”Pământul este scena pe care omul apare, își joacă rolul, apoi dispare”.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro