Condiția impusă de Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina. Ce vrea liderul de la Kremlin

Condiția impusă de Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina. Ce vrea liderul de la Kremlin
Conditia impusa de Vladimir Putin pentru a opri razboiul din Ucraina. Ce vrea liderul de la Kremlin

După primă zi de război, în care sute de ucraineni au căzut victime, atât din rândul militarilor cât și cel al civililor, Rusia dă impresia că încearcă să își schimbe retorica și anunță că ar fi dispusă la negocieri cu Ucraina. Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă ce condiție a pus Vladimir Putin pentru a înceta războiul.

Condiția impusă de Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina

Serghei Lavrov a anunțat că Rusia este gata să poarte negocieri cu Ucraina „în orice moment”, dar cu condiția ca armata ucraineană să se predea.

Suntem gata de negocieri, în orice moment, imediat ce forțele armate ucrainene aud apelul nostru și depun armele”, a spus ministrul rus de Externe într-o o conferință de presă, potrivit Hotnews.

Lavrov susține în continuare că scopul acțiunii militare a fost acela de „eliberare a ucarinenilor de opresiune”. De asemena, ministrul de Externe al Rusiei a enunțat aceeași idee ca Vladimir Putin, și anume că Rusia „nu se pregătește să ocupe Ucraina, iar scopul opreațiunii a este clar: demilitarizarea și denazificarea”.

Lavrov a dezvăluit care este dorința lui Vladimir Putin în urma acțiunii militare din Ucraina.

Președintele Vladimir Putin a luat decizia pentru această operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberați de această opresiune, ucrainenii să își poată alege liber viitorul”, a completat ministrul de Externe al Rusiei.

Vineri, încă de la primele ore ale dimineții, armata rusă a atacat capitala Ucrianei, Kiev. Militarii ruși au folosit inclusiv rachete care au lovit mai multe zone civile. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat, într-o conferință de presă, că orașul pe care îl conduce „a intrat într-o fază defensivă”.

Focuri de armă și explozii se aud în unele cartiere, sabotorii au intrat deja în Kiev. Inamicul vrea să îngenuncheze capitala și să ne distrugă”, a adăugat acesta.

NATO reacționează: „Rusia să înceteze imediat acțiunea militară”

Liderii NATO s-au reunit vineri într-un summit extraordinar pentru a discuta despre invazia Rusiei în Ucraina și despre deciziile pe care statele membre le vor lua de comun acord în privința conflictului. Secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, a declart că Rusia a distrus pacea pe continentul european și i-a cerut să înceteze de urgență acțiunea militară din Ucraina.

Rusia a distrus pacea pe continentul european. S-a adeverit ceea ce am prezis de luni de zile, în pofida tuturor eforturilor noastre de a găsi o soluţie diplomatică. Moscova este pe deplin răspunzătoare pentru invazia premeditată şi desfăşurată cu sânge rece

Condamnăm cu fermitate agresiunea Rusiei şi solicităm Rusiei să înceteze imediat operaţiunile militare. Suntem alături de curajosul poporul ucrainean, sprijinim pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială, precum şi dreptul la autodeterminare şi cel de a-şi alege propria cale”, a afirmat Stoltenberg.