Există un condiment pe care majoritatea îl au deja în bucătărie, fiind folosit deseori la aromatizarea preparatelor culinare. Deși este foarte popular, puțini sunt cei care îi cunosc proprietățile. Știai că, dacă mănânci trei boabe din acest produs pe stomacul gol, scapi de problemele sistemului digestiv?
Se află în aproape fiecare bucătărie din țară. Specialiștii au scris numeroase cărți despre consumul acestui condiment în corelație cu sănătatea organismului uman. Deși este des folosit, puțini sunt cei care cunosc adevăratele proprietăți ale acestui produs.
Piperul, fiindcă despre el este vorba, merită fără îndoială mai multă atenție. Specialiștii în domeniul sănătății spun că acest condiment prezintă proprietăți fascinante pentru organismul uman. Una dintre ele se referă la sănătatea sistemului digestiv.
Știai că piperul poate ajuta digestia? Există o serie de studii efectuate pe animale care indică un anumit beneficiu pentru tractul gastrointestinal, potrivit profesorului emerit de nutriție Keith Singletary, de la Universitatea din Illinois, care a precizat că este nevoie de studii suplimentare în acest sens.
Unele studii sugerează că piperul negru poate stimula secreția de enzime digestive care ajută la inducerea senzației de sațietate și la ușurarea tranzitului alimentelor prin tractul gastrointestinal, potrivit lui Singletary. De asemenea, poate îmbunătăți absorbția substanțelor nutritive.
Este foarte probabil să nu fi știut acest aspect, însă piperul negru stimulează papilele gustative în momentul în care este consumat. Astfel, acestea trimit un fel de comandă stomacului să crească secreția de acid clorhidric, îmbunătățind procesul de digestie.
Dacă îți faci un obicei din a consuma în fiecare zi, pe stomacul gol, trei boabe de piper, vei observa cum, în timp, vei scăpa de senzația de arsură la stomac și de indigestie. În cazul în care nu îți place să mănânci boabe de piper, poți prepara o infuzie tot cu acest ingredient.
Dacă preferi să bei infuzia de piper în loc să consumi boabe, va fi nevoie să bei trei sau patru căni zi de zi. este simplu să prepari infuzia: toarnă o ceașcă de apă clocotită peste 3, 4 grame de boabe de piper, lasă-le la infuzat timp de 20 de minute, acoperă vasul cu capac și strecoară amestecul.
Bea cele trei, patru cești de infuzie de piper în fiecare zi, în orice moment al zilei dorești, însă preferabil este să le consumi înainte de lăsarea serii. Piperul ajunge în stomac, unde acționează împotriva bacteriilor intestinale nocive, care produc gaze, iritații, diaree sau constipație, spun specialiștii.