Care este cel mai bun piper pe care îl folosesc toți bucătarii care se respectă

Care este cel mai bun piper pe care îl folosesc toți bucătarii care se respectă
Piperul folosit de toți bucătarii care se respectă

Ce fel de piper folosesc marii bucătari, atunci când prepară mâncare? Oare îl macină singuri? Unii folosesc piper vrac, alții folosesc râșnițe…Acestea sunt o parte din întrebările celor care doresc să știe care ce piper să folosească. Iată care este cel mai bun piper pe care îl folosesc bucătarii care se respectă.

Cel mai bun piper folosit de cei mai mari bucătari

Cuvântul „piper” este folosit pentru a descrie zeci de tipuri și soiuri diferite de piper care vin într-un amestec de culori, un spectru de grade și o gamă de calități. Este chiar folosit pentru imitatorii care nu sunt deloc piper. Dar se aplică în primul rând fructelor uscate ale Piper nigrum, un arbust cățărător originar din India.

Micile boabe de piper ridate au jucat un rol important în istoria alimentelor. Este cel mai important condiment din lume, datorită popularității sale din întreaga lume și a efectului satisfacerii cererii sale asupra comerțului și explorării globale.

Piperul – calități

S-a crezut de multă vreme că conține calități vindecătoare – volumele medicale sanscrită datând de mai bine de 3.000 de ani includ sfaturi despre modul de administrare a acestuia.

Până în secolul al V-lea, piperul era atât de valoros încât era folosit pentru a plăti impozite și taxe în locul monedei; chiria și zestrea erau plătite uneori în piper; iar când Roma a fost asediată de vizigoți în 408 e.n., 3.000 de kilograme de boabe de piper au fost incluse în răscumpărarea plătită pentru eliberarea orașului. Cel mai valoros, piperul își merita greutatea în aur.

Piperul – condimentul preferat al marilor bucătari

Bucătarii care se respectă, folosesc piperul care se potrivește cel mai mult cu mâncarea pe care o fac. Există mai multe soiuri diferite de piper negru, iar pe lângă piperul negru se poate folosi și alte soiuri de piper. Acestea pot fi adăugate întregi, măcinate grosier sau măcinate fin, în funcție de efectul care dorește să se obțină.

Piperul pre-măcinat tinde să-și piardă aroma destul de rapid. Cu toate acestea, la toți bucătarii care se respectă folosesc piper măcinat în loturi mici, care să le fie suficiente pentru 1-2 zile.

Cel mai bun piper

Puternic, pământos, iute, lemnos, nebunesc – aroma distinctă a piperului se îmbină cumva cu aproape orice mâncare sărată și cu unele dulci. Dacă sarea ajută la scoaterea aromelor, piperul negru face versiuni mai îndrăznețe ale alimentelor.

Primele 10 la sută din recoltele de piper- cele mai mari boabe de piper – sunt boabele de piper Tellicherry. Iar cele mai bune dintre primele 10 la sută sunt în continuare sortate în soiurile:

  • „Tellicherry Extra Bold” sau
  • „Tellicherry Special Bold”.

Tellicherry este în lumea boabelor de piper negru, cel mai bun dintre cei mai buni, cu adevărat unele dintre cele mai puternice și mai înțepătoare boabe de piper din lume, care sunt folosite de toți bucătarii care se respectă. Aromele sunt neprețuite și puternice, cu o adâncime de aromă incontestabilă. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI