Și tu vrei să pregătești cei mai gustoși cârnați de casă pentru sărbătorile din iarna 2023-2024? Dacă nu știi exact cum trebuie să procedezi pentru a le oferi o aromă unică, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos care sunt condimentele la care să apelezi pentru a avea un gust special.
Află detalii: Cârnaţi de casă ca la bunica acasă. Reţeta tradiţională pentru un gust autentic, ies exact ca în copilărie
În afară de ingredientele de bază, gospodinele folosesc și condimente pentru a aromatiza compoziția de carne din care prepară cârnații tradiționali de casă. Produsele folosite în acest sens pot să difere în funcție de regiunea sau zona în care locuiești.
În unele teritorii din țară, cârnații de casă se condimentează doar cu sare, piper, cimbru uscat și usturoi. În altele, condimentele cuprind și unul sau unele dintre următoarele ingrediente: pudră de usturoi sau de ceapă, fulgi de ardei iute, fenicul, ienibahar, chimen, coriandru.
Pentru rețeta pe care ți-o vom prezenta în articolul de astăzi, prezentată pe Bucate Aromate, vei avea nevoie de următoarele condimente (cantitatea este calculată pentru 1 kg de carne de porc):
Să gătești cârnați de casă nu este deloc dificil. Există câteva diferențe care pot fi remarcate în gust, chiar la începutul modului de gătire a preparatului. Poți alege să lași carnea la macerat, înainte de a o toca, 12-24 de ore sau poți să o dai prin mașina de tocat direct, în funcție de preferințele pe care le ai.
Află detalii: Cum macerau bunicii carnea pentru cârnați. Secretul pentru un gust cu adevărat tradițional