Condamnare dură în dosarul ANRP. Un fost deputat PNL, închisoare cu executare. Câți ani a primit

Condamnare dură în dosarul ANRP. Un fost deputat PNL, închisoare cu executare. Câți ani a primit
Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul ANRP

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-au condamnat, marți, pe fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul ANRP. El a fost găsit vinovat pentru luare de mită, dar a fost achitat pentru fapta de abuz în serviciu. Decizia magistraților este definitivă.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul ANRP

Fostul demnitar a fost găsit vinovat de luare de mită în dosarul ANRP și a primit o condamnare definitivă de 8 ani de închisoare cu executare. În același dosar a mai fost condamnat și Alexandru Hanu, membru al Asociației Naționale al Evaluatorilor Autorizați, la 3 ani de închisoare cu executare. Fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost achitat pentru faptele de abuz în serviciu sau complicitate la acestea. Aceeași decizie a fost luată și pentru foștii vicepreședinți ai ANRP, Virgil Baciu, Ingrid Mocanu și Mihnea Iuoraș. De asemenea, a fost achitată și fosta șefă a ANRP de la acea vreme, Ingrid Zaroour.

Theodor Nicolescu, fost deputat PNL
Theodor Nicolescu, fost deputat PNL

În dosarul ANRP au mai fost achitați Gabro Attila Marko, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţii interetnice, la data comiterii faptelor, Cătălin Constantin Canangiu, Gheorghe Vișoiu, angajat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorin Cornel Drulă, evaluator autorizat și Neculai Nistor, evaluator autorizat.

Latura civilă a dosarului a fost lăsată nesoluționată. Este vorba despre despăgubirea contestată de DNA și despre menținerea sechestrelor pe bunurile tuturor celor implicați în dosar.

„Menţine pedeapsa de 8 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de luare de mită prev. de art. art.289 C.pen. rap. la art 6 şi 7 lit. a din Legea nr.78/2000 cu aplic.art.35 alin.1 C.pen. şi aplic. art.5 C.pen. Menţine dispoziţiile cu privire la pedeapsa complementară şi accesorie. În baza art.72 C.p. deduce reţinerea, arestul preventiv şi arestul la domiciliu de la 26.03.2015 la 19.01.2016 inclusiv. IV”, este decizia dată de judecători în cazul lui Theodor Nicolescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI