Luni seară, peste 4.000 de spectatori au fost prezenți la concertul extraordinar susținut de tenorul spaniol José Carreras. Alături de el pe scenă a fost soprana Laura Bretan. Concertul a avut loc în Piața Unirii din Oradea.
Cei doi artiști au fost acompaniați de Orchestra simfonică orădeană, sub bagheta dirijorului spaniol David Gimenez. La final, public a solicitat patru bis-uri. Ultimul a fost cunoscuta melodie „Amigos para siempre”.
„M-am simţit foarte, foarte bine! Chiar aş vrea să îi mulţumesc pentru că mi-a acordat o asemenea şansă şi onoare. Cum m-am simţit? „Amigos para siempre”. Domnul Carreras este foarte „welcoming” şi îi mulţumesc din suflet pentru iubirea pe care mi-a dăruit-o.
A fost foarte deschis. Mi-a plăcut foarte tare şi sper că va mai reveni în România. Şi să mai concertăm împreună. Despre orchestră pot să spun că este una dintre cele mai bune cu care am lucrat. Am simţit o conexiune între noi şi asta e foarte important pe scenă”, a declarat, pentru AGERPRES, Laura Bretan.
Programul a debutat cu „Farandola” din Suita Arleziana de Georges Bizet, fiind interpretată de orchestra simfonică. José Carreras a interpretat nouă lucrări solistice, iar alte trei duete împreună cu Laura Bretan. Solista a oferit publicului șase momente solo.
Laura Bretan a interpretat pe scenă „Ave Maria” de Franz Schubert, „Adagio” de Albinoni, aria „Quando me’n vo” din opera Boema de Giacomo Puccini, „Nella fantasia” de Ennio Morricone și „O mio babbino caro” de Puccini.
Tenorul José Carreras a încântat publicul cu „L’ultima canzone” de Francesco Paolo Tosti, „Musica proibita” de Stanislao Gastaldon, „Vurria” de Sergio Rendine, „Serenata Sincera” de Alessandro Derevitsky, „Passione” de Nicola Valente, The Impossible Dream”, din The Man of La Mancha, de Mitch Leigh și „Pecche” de Gaetano E. Pennino.
„Aşteptările noastre au fost depăşite. Simbolul Jose Carreras a ajuns în oraşul nostru, lucru pe care n-o să-l mai apucăm în această viaţă. Sunt plină de însufleţire, de încântare şi mă bucur nespus că am reuşit să trăiesc acest moment. Este mai mult decât minunat cum predă ştafeta tinerei generaţii. Laura Bretan – o tânără care promite mult. Sentimentul creat pe scenă ca între bunic şi nepoată m-a emoţionat plăcut. Aceasta e viaţa…
Unii artişti ar trebui să rămână eterni. Am avut şansa să stau mai în faţă. Strălucirea ochilor şi gesturile mâinilor lui, dincolo de îmbătrânirea chipului, ne-a dat de înţeles că muzica nu stă în vârstă, ci că tot ceea ce reprezintă dumnealui ca talent şi reper în lumea muzicii nu va trece niciodată”, a declarat, pentru AGERPRES, profesoara de canto Antonia Nica, dirijor de cor.