Compania care ia cu asalt România. Au început să angajeze deja. Ce posturi au la concurs

Compania care ia cu asalt România. Au început să angajeze deja. Ce posturi au la concurs
Compania a început deja să angajeze

Tesla vine în România și se pregătește să deschidă centrul din București. Mai mult, compania a făcut și primele anunțuri de angajare pe site-ul oficial, potrivit Ziarul Financiar.

Tesla a luat cu asalt România. Ce posturi au fost scoase la concurs

De mai bine de un an circulă zvonuri precum că Tesla ar deschide un centru în România, iar americanii iau în calcul mai multe locații pentru a deschide unul. Cel mai probabil ei vor alege o locație din nordul Bucureștiului. Tesla vrea să angajeze pentru început cinci persoane, dintre care:

  • un manager de magazin;
  • doi tehnicieni pentru service;
  • un manager pentru service;
  • un consultant de vânzări.

Tesla a fost brandul care a avut cea mai puternică creștere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de mașini noi înmatriculate. Până în prezent, clienții comandau online mașinile care sunt livrate în România. În prezent țara noastră are cel mai ”agresiv” plan pentru mașini electrice, oferind o subvenție de 10.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.

Tesla a dat lovitura în plină pandemie

La finele anului trecut, Tesla a reușit să vândă 112.000 de autoturisme. Astfel, compania a obținut un profit de 104 milioane de dolari, acesta fiind al patrulea trimestru consecutiv de câștig. Este o premieră în istoria de 17 ani a companiei, care ar putea face posibilă încadrarea Tesla în indicele S&P 500, indice care cuprinde principalele 500 de companii din lume alături de giganți precum Apple, Microsoft sau Exxon.

Însă, reprezentanții companiei nu au precizat dacă mai rămâne valabil obiectivul fixat pentru 2020, acela de a crește livrările cu peste 26%, din cauza pandemiei de coronavirus. În anul 2020, Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume. Producătorul american de automobile electrice are o evaluare de piață de circa 208 miliarde dolari.

Al patrulea cel mai bogat om din lume

Miliardarul american, fondatorul SpaceX și cofondatorul Tesla, Elon Musk a devenit a patra cea mai bogată persoană din lume. Acesta l-a depășit și pe francezul Bernard Arnault, care este principalul acționar al celui mai mare retailter de bunuri de lux, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Nu cu mult timp în urmă, analistul Wedbush Securities, Dan Ives a mărea prețul țintă pentru acțiunile Tesla de la 1.800 dolari, la 1.900 de dolari, fiind astfel o informație ce a alimentat avansul de peste 11% din sesiunea de tranzacționare. Potrivit calculelor Bloomberg, în luna iulie averea lui Musk a crescut cu 57,2 miliarde de dolari în acest an, al doilea cel mai mare avans în topul celor mai bogați 500 de miliardari.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI