O nouă companie americană întră în România, după ce a preluat o firmă rivală ce avea operațiuni inclusiv la noi în țară – un grup ce a stârnit un val de controverse după ce a devenit primul de peste Ocean care a implantat cipuri de acces angajaților.
O mare companie americană intră pe piața din România, după o tranzacție uriașă. Cantaloupe, o firmă specializată în software și soluții de plată pentru comerțul de tip self-service, a reușit să cumpere „concurența”, preluând Three Square Market (32M), inclusiv operațiunile sale din România.
32M are sediul în Wisconsin, firma furnizând tehnologii și aparate automate pentru spații cu autoservire (micropiețe) și desfășurându-și activitatea în America de Nord, Europa, Australia și Asia.
În anul 2017, Three Square Market (32M) a stârnit un val de controverse, după ce a devenit prima companie din Statele Unite ale Americii care a implantat cipuri de acces angajaților. Cu toate că microciparea nu a fost obligatorie, ci opțională, foarte mulți dintre salariații 32M au acceptat provocarea.
„Este următorul lucru care se va întâmpla inevitabil și vrem să fim parte”, a motivat demersul, la acea vreme, pentru postul de televiziune ABC5, Todd Westby, șef executiv la Three Market Square.
Decizia a fost criticată în spațiul public, atrăgând numeroase avertismente cu privire la multiplele modalități prin care guvernele, dar și companiile, ar putea abuza de tehnologie.
Citește și: Unde şi când se deschide Primark în România. Mall-ul din Bucureşti în care va fi amplasat primul magazin
Potrivit Profit.ro, americanii de la Cantaloupe au plătit nu mai puțin de 41 de milioane de dolari – 90% în numerar, iar 10% în acțiuni proprii – pentru preluarea 32M.
În urma tranzacției, Cantaloupe și-a extins rețeaua de micropiețe cu în jur de 3.000 de locații în America de Nord și la nivel internațional, inclusiv în Marea Britanie, Suedia și România. Se estimează că Three Square Market va încheia anul 2022 cu venituri de 19 milioane de dolari.
Cantaloupe, numită inițial USA Technologies, a fost înființată în 1992 și este o firmă de plăți digitale și de servicii software, specializată în furnizarea de soluții end-to-end pentru industria spațiilor cu autoservire.
Compania este listată pe bursa Nasdaq, având o capitalizare de 252 milioane de dolari.
Citește și: Fabrica de mezeluri din România care a fost cumpărată de chinezi. Produsele sunt cunoscute în toată ţara