Compania aeriană care introduce vaccinarea sau testarea obligatorie pentru angajaţi

Compania aeriană care introduce vaccinarea sau testarea obligatorie pentru angajaţi
Compania aeriană care introduce vaccinarea sau testarea obligatorie în rândul angajaților

O companie aeriană introduce vaccinarea sau testarea obligatorie pentru angajații săi. Cum s-a luat această hotărâre și ce detalii sunt cunoscute? Echipajul trebuie să facă neapărat asta.

Vaccinarea sau testarea PCR obligatorie contra COVID-19, impusă de o companie aeriană

Compania Wizz Air a anunțat în cursul zilei de miercuri că vaccinarea împotriva COVID-19 sau testarea antigen/PCR periodică în cazurile speciale vor fi obligatorii pentru cei care fac parte din echipaj.

Acest lucru vine în atenția angajaților începând cu data de 1 decembrie 2021. Compania aeriană low-cost a decis acest lucru pentru toți membrii echipajului și însoțitorii de zbor în contextul cercetărilor care le demonstrează eficiența ca fiind cea mai bună modalitate disponibilă pentru protejarea împotriva COVID-19, arată un comunicat al companiei.

Vaccinarea echipajelor devine din ce în ce mai critică pe măsură ce guvernele impun din ce în ce mai multe dovezi de vaccinare în rândul angajaților ca parte a cerințelor naționale de intrare.

‘În cadrul Wizz Air, prioritatea noastră este reprezentată de sănătatea şi siguranţa pasagerilor şi angajaţilor noştri. Avem responsabilitatea să protejăm echipajul şi pasagerii la bord prin reducerea riscurilor COVID-19, iar vaccinurile joacă un rol vital în acest sens’, a declarat Jozsef Varadi, directorului general de la Wizz Air.

Ce și-a propus?

Jozsef Varadi este cofondatorul Wizz. Compania a fost înființată în anul 2003 și s-a extins rapid de pe piețele de bază din Europa de Est – Polonia, Ungaria și România – în Marea Britanie, Italia și alte piețe din Europa Occidentală.

Wizz Air dispune de o flotă de 142 de aeronave Airbus A320 și A321. Compania a înregistrat 10.2 milioane de pasageri în anul financiar care s-a încheiat pe data de 31 martie 2021.

De asemenea, compania are în plan să tripleze mărimea flotei sale cu 500 de aeronave Airbus, lucru care se va întâmpla în următorii zece ani. Mai mult decât atât, Wizz Air a instruit deja peste 150 de noi piloți pentru a zbura și își propune alți 300 până la finele anului în curs.

  • Angajări

Compania aeriană low-cost a anunțat în luna august că vrea să angajeze 800 de noi însoțitori de bord în întreaga sa rețea până în luna decembrie a.c. Zece astfel de evenimente vor avea loc în București, Bacău, Iași, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara pentru însoțitorii de zbor aspiranți din țară.

Întrunirile au loc pe până în luna septembrie la: Angelo Vienna House Bucharest (București), President (Bacău), Internațional (Iași), Rexton (Craiova), Ramada (Sibiu), Confort (Cluj-Napoca) și Timișoara (Timișoara). Candidații se pot înscrie AICI. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI