Comoara pe care Nadia Comăneci o deține de peste 45 de ani. Le-a arătat fanilor cel mai de preț obiect al ei

Comoara pe care Nadia Comăneci o deține de peste 45 de ani. Le-a arătat fanilor cel mai de preț obiect al ei
Nadia Comăneci a fost modelul păpușii produse în 1976 de fabrica „Arădeanca”

Comoara pe care Nadia Comăneci o deține de peste 45 de ani. „Zeița de la Montreal” a petrecut de minune în noaptea dintre ani. Ea a fost unul dintre invitații de vază ai unei petreceri organizate în Las Vegas de faimosul artist Bruno Mars. În primele zile ale noului an, Nadia Comăneci a fost cuprinsă de nostalgie. Ea a arătat fanilor o fotografie cu „mica mea bucățică de istorie”.

Comoara pe care Nadia Comăneci o deține de peste 45 de ani

Comoara pe care Nadia Comăneci o deține de peste 45 de ani. Cea care a revoluționat gimnastica feminină, obținând primul 10 din istorie, a împlinit în 2021 vârsta de 60 de ani. Dar Nadia Comăneci nu-și arată anii, având o formă fizică de invidiat.

Acest lucru s-a făcut simțit și la petrecerea de Revelion la care „Zeița de la Montreal” a participat. Marea campioană a fost invitată la petrecerea organizată de Bruno Mars, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de pe întreg mapamondul. Evenimentul s-a desfășurat la Las Vegas, iar Nadia Comăneci s-a distrat de minune.

„A fost un Revelion fantastic. Am dansat până la 3 dimineața. Despre gazdă pot să vă spun că este unul dintre cei mai în vogă artiști ai momentului. Nu am permisiunea să-I divulg numele. Întâi am fost la concertul lui, apoi la party. A fost o petrecere de neuitat”, a declarat Nadia Comăneci pentru ProSport.

Le-a arătat fanilor cel mai de preț obiect al ei

Nadia Comăneci a fost cuprinsă de nostalgii în primele zile din 2022. Ea a postat pe contul personal de Instagram o fotografie cu „păpușa Nadia”, însoțită de mesajul „My little piece of history” (n.r. – „Mica mea bucățică de istorie”). Păpușa a fost binecunoscută unei anumite generații, fiind produsă în România comunistă.

Conform Adevărul, fabrica „Arădeanca” a decis să facă, în 1976, o păpuşă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci. Era anul în care gimnasta de 14 ani tocmai se transformase în „Zeița de la Montreal”, după Jocurile Olimpice din acel an. Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie din România, pe vremea comunismului. Păpușa a fost fabricată pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, dar care nu semăna foarte mult cu Nadia la vârsta de 14 ani.

Păpuşa atrăgea cumpărătorii cu un dublu echipament: cel de sală, cu care chiar a evoluat Nadia în competiţii şi echipamentul echipei olimpice de la ceremonia de deschidere. Cel de-al doilea avea la gât și o medalie agățată cu o panglică tricoloră.

În anul 1977, „păpuşa Nadia“ avea prețul de 200 de lei, iar pentru o scurtă perioadă s-a găsit în comerţul socialist, în librării. În 2005, la iniţiativa Nadiei Comăneci, „Arădeanca” a scos o serie modernă de păpuși. Această nouă jucărie a avut prețul de 100 de lei.

Nadia Comăneci a câștigat 5 medalii olimpice de aur în cariera sa. A fost prima gimnastă din România inclusă în „Gymnastics Hall of Fame”. În noiembrie 1989 a ales să fugă din România comunistă. Ajunsă în SUA, s-a căsătorit cu un alt mare fost gimnast, americanul Bart Conner, cu care are un fiu, Dylan.