Comoara de 300 de kilograme descoperită în Asia. Ce bijuterie!

Comoara de 300 de kilograme descoperită în Asia. Ce bijuterie!
Unde a fost gasita, mai exact

Autoritățile din Sri Lanka au expus duminică o comoară care cântărețte 300 de kilograme. Obiectul a fost găsit într-o groapă, în urmă cu aproximativ trei luni, iar specialiștii au examinat obiectul, spunând că este extrem de rar. De altfel, obiectul prețios este cel mai mare din lume de acest fel. A fost găsit într-o groapă de pietre prețioase în urmă cu aproximativ trei luni.

Bijuteria care a uimit Asia

Autoritățile din Sri Lanka au expus ceea ce au declarat că este cel mai mare safir albastru natural din lume, cu corindon, care cântărește 310 kilograme și care a fost găsit într-o groapă de pietre prețioase în urmă cu aproximativ trei luni.

Gemologii locali, care au examinat safirul, au declarat că acesta este una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, deoarece cântărește peste 300 de kilograme. Organizațiile internaționale trebuie încă să certifice piatra prețioasă.

Safirul a fost expus la casa unuia dintre proprietarii gropii de pietre prețioase din Horana, la 65 de kilometri sud de Colombo. Un grup de călugări budiști a cântat binecuvântări pentru piatra prețioasă înainte de a fi dezvelită.

Directorul de cercetare și dezvoltare al Institutului Gemologic din Ratnapura, Chamila Suranga, inspectează cel mai mare safir albastru din lume din corindon natural, cu o greutate de 310 kilograme, care a fost găsit într-o groapă de pietre prețioase, la o reședință privată din Horana, Sri Lanka.

Unde a fost găsită

Piatra a fost găsită în zona Ratnapura, bogată în pietre prețioase, unde localnicii găsiseră anterior, din greșeală, cel mai mare roi de safire stelar din lume, într-o curte din spate.

Are 2,5 milioane de carate și a fost denumit „Serendipity Sapphire, iar experții spun că valoarea se ridică la 100 de milioane de dolari.

De data aceasta, este vorba despre o singură piatră, nu un conglomerat, ceea ce face ca valoarea să crească.

Ratnapura este cunoscută ca fiind capitala pietrelor prețioase din țara din Asia de Sud, care este unul dintre principalii exportatori de safire și alte pietre prețioase.

Anul trecut, țara a câștigat aproximativ o jumătate de miliard de dolari din exportul de pietre prețioase, diamante și alte bijuterii, a raportat organismul local al industriei de bijuterii și pietre prețioase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI