26 ian. 2023 | 19:30

Comisia Europeană, răspuns clar pentru Austria. Ce se întâmplă la granița Bulgariei

Politică Externă
Comisia Europeană, răspuns clar pentru Austria. Ce se întâmplă la granița Bulgariei
Sfidarea lui Karl Nehammer și opoziția europeană

Cancelarul austriac Karl Nehammer, după ce a decis să viziteze Bulgaria și, implicit, granița statului cu Turcia, ajungea la concluzia că UE ar trebui să finanțeze construcția unui gard de-a lungul frontierei bulgaro-turce. Declarația avea să fie făcută în mod oficial, în prezența președintelui bulgar, ulterior înaintând propunerea. Numai că, spre surprinderea acestuia, Comisia Europeană a dat chiar azi un răspuns clar pentru Austria.

Sfidarea lui Karl Nehammer și opoziția europeană

Cancelarul austriac Karl Nehammer a solicitat public UE să finanțeze construirea unui gard de 2 miliarde de euro de-a lungul frontierei bulgaro-turce, unde tot mai mulți migranți trec în UE. Propunerea a fost repetată de reprezentantul permanent austriac în timpul reuniunii ambasadorilor UE de miercuri.

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a reuniunii informale a miniștrilor UE din domeniul justiției și afacerilor interne de astăzi la Stockholm, prezidată de ministrul suedez al justiției, Gunnar Strommer, și de ministrul migrației, Maria Malmer Stenergard.

Reuniunea are avea loc azi, pe 26 și mâine, pe 27 ianuarie, prima zi fiind dedicată afacerilor interne, iar cea de-a doua problemelor legate de justiție. Pe 26 ianuarie, miniștrii migrației au analizat politica de returnare, inclusiv cooperarea cu țările terțe. Au discutat, de asemenea, despre modul în care se poate asigura o abordare eficientă la nivelul întregului guvern pentru a face față provocărilor legate de migrație.

Miniștrii de interne, la rândul lor, au făcut schimb de opinii cu privire la necesitatea accesului la date, la probe electronice și la informații în scopuri judiciare și de aplicare a legii în era digitală.

La 27 ianuarie, miniștrii justiției vor face schimb de opinii cu privire la rolul Eurojust în sprijinirea coordonării investigațiilor de către autoritățile naționale, precum și cu privire la un nou instrument pentru transferul procedurilor penale.

Comisia Europeană a dat un răspuns clar pentru Austria

Capitalele fac presiuni pentru o abordare mai dură și pentru mai mult sprijin din partea UE în vederea combaterii creșterii puternice a migrației ilegale, însă unele propuneri o vor pune pe președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, într-o poziție deosebit de dificilă.

Liderii UE vor discuta despre modalitățile de gestionare a fluxului recent de migrație în cadrul summitului din 9-10 februarie. În cadrul reuniunii de astăzi de la Stockholm, miniștrii de interne vor face o primă încercare de a schița runda de reformă a UE în domeniul migrației.

Conform datelor de ultimă oră care reies din informațiile publicate pe site-ul Consiliului UE, cancelarul austriac Karl Nehammer a primit și răspunsul la solicitarea sa, referitoare la cele 2 miliarde de euro. Conform oficialilor CE, nu există banii necesari pentru o asemenea investiție și, ca atare, promisiunea cancelarului nu va deveni realitatea pe care acesta și-o dorea.

La finalul întâlnirii de astăzi, Karl Nahmmer a primit în mod oficial răspunsul, acesta fiind dat de comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, reiterând poziția președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen:

„În bugetul UE nu sunt prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Prin urmare, dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri”, a spus Ylva Johansson, conform Politico.

Johansson a respins, în mod public, presiunile din partea unor state membre precum Austria de a utiliza fondurile UE pentru a construi infrastructuri de control la frontieră.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Oana Radu, obicei nociv. Ce obișnuia să facă atunci când ajungea la prieteni.
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
AMENDĂ de 2.900 de LEI pentru ȘOFERI! E obigatoriu!
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro