Combinația de ingrediente care nu trebuie folosită niciodată la curățenia casei. E o mare greșeală

Combinația de ingrediente care nu trebuie folosită niciodată la curățenia casei. E o mare greșeală
Combinația de ingrediente care nu trebuie folosită niciodată la curățenia casei.

Care este combinația de ingrediente care nu trebuie folosită niciodată la curățenia casei. Este o mare greșeală, atenționează specialiștii în curățenie. Curățenia casei a fost dintotdeauna un fapt esențial, adesea recurgându-se la unele remedii casnice pentru dezinfectarea locuinței. Cu toate acestea, există o combinație de ingrediente pe care nu ar trebui să o faci, oricât de tentantă și promițătoare ar părea. Iată despre ce este vorba!

Combinația de ingrediente care nu trebuie folosită niciodată la curățenia casei

Combinația de ingrediente care nu trebuie folosită niciodată la curățenia casei este amestecul de înălbitor cu oteț. Deși crearea unui preparat cu aceste două lichide pare a fi o garanție că orice suprafață se va curăța eficient, în realitate, experții atrag atenția că rezultatul chimic pe care aceste substanțe amestecate îl provoacă ar putea fi dezastruos.

Când vine vorba de activități casnice există riscuri care nu trebuie asumate, iar punerea împreună a acestor două lichide este unul dintre ele. Iată de ce nu este recomandat ca aceste două elemente esențiale din casă să fie folosite în același timp.

De ce să nu amesteci niciodată înălbitorul cu oțetul

Chiar dacă ai impresia că cu asta vei face o soluție care să garanteze dezinfecția, nu este deloc așa, întrucât consecințele utilizării acestor două ingrediente în același timp îți pot afecta grav sănătatea. Prin urmare, punând oțetul împreună cu clorul, ceea ce faci de fapt este să creezi acid clorhidric, cunoscut și sub numele comercial de acid muriatic.

Corpul tău va fi primul afectat. Și deși mănușile, măștile de față și ochelarii de protecție sunt foarte importante, uneori folosirea acestora este uitată. Din acest motiv, tractul respirator este cel mai afectat atunci când există contact cu aceste gaze.

Membranele pot fi arse și ochii de asemenea. Prin urmare, atunci când faci curățenie, să iei aminte la cât de periculos este să amesteci clorul cu oțetul, deși, folosite separat, separat sunt foarte eficiente și ar trebui să lipsească din gospodăria ta.

Oțetul, ca ingredient unic, este indispensabil însă în curățenie. Îl poți amesteca însă cu apă rece, iar combinația se pretează și la dezinfecția instalațiilor sanitare din baie. Dacă vrei să speli geamurile sau alte suprafețe din sticle, ideal este să folosești oțetul în combinație cu hârtia de ziar. La fel, dacă umpli o sticlă de apă și adăugi câteva picături de oțet, iar apoi lași sticla în cameră, fără dop, mirosul neplăcut din cameră va dispărea complet.