Codrin Ștefănescu revine cu atacuri dure. Ce spune despre cele două zile de guvernare PNL

Codrin Ștefănescu atacă Guvernul PNL

Codrin Ștefănescu a lansat un atac dur la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban. Social-democratul susține că produsele românești vor dispărea de pe piață, iar locul lor va fi luat de produsele de import, în contextul în care noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a trimis Corpul de Control la Casa de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A.

Codrin Ștefănescu atacă Guvernul PNL

„Adio, produse românești! Cartofi, varzā, roșii, ceapā, mere, brânzā, ouā, miere plus alte sute de bunātāțuri tradiționale vor fi interzise! Asta vrea Orban și noua camarilā de la Palatul Victoria! Totul sā fie de import, totul de la strāini! Și suntem abia în a doua zi de guvernare liberalā”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina personală de Facebook.


Mesajul lui Codrin Ștefănescu vine în contextul în care noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că trimite Corpul de Control la Casa de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A.

„Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie 2019. Domnii Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A. Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii.

Întrebat dacă Guvernul va susţine proiectul iniţiat de fostul ministru Petre Daea cu privire la înfiinţarea Casei de Comerţ Unirea, premierul Ludovic Orban a declarat că este nevoie de reglementări clare care să asigure accesul la piață pentru producătorii autohtoni.

„Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă şi asupra acestui lucru noi am fost susţinătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practica, de altfel este şi unul dintre punctele care există în programul de guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piaţă pentru producătorii autohtoni şi dacă aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară”, a spus Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI