Greşeala pe care nu trebuie să o facă niciun şofer când plouă. Amenda este uriaşă

Greşeala pe care nu trebuie să o facă niciun şofer când plouă. Amenda este uriaşă

Mulți șoferi români fac o mare greșeală atunci când plouă. Uită să facă un lucru atunci când merg cu autoturismul prin ploaie și carosabilul este ud. Astfel de persoane riscă amenzi usturătoare, de aceea este foarte important să citești în continuare, pentru a afla despre ce este vorba.

Greșeala uriașă pe care mulți șoferi o fac

Conducătorii auto trebuie să aibă mare grijă atunci când circulă pe ploaie, deoarece un gest necugetat le poate aduce o amendă uriașă! Codul Rutier este nemilos pentru șoferii care fac această greșeală, fie din neatenție, pentru din nepăsare. Oamenii legii vor aplica sancțiuni fără să stea pe gânduri. Iată care este greşeala pe care nu trebuie să o facă niciun şofer când plouă.

O zi ploioasă este coșmarul oricărui pieton care trebuie să meargă cu atenție prin ploaie, dar se poate transforma într-un adevărat calvar chiar și pentru șoferi, mai ales pentru aceia care nu sunt atenți deloc. Agentul de la circulație de-abia așteaptă să facă o mișcare greșită, pentru a-i amenda.

Gestul din trafic care îi poate costa scump

Ei bine, stropirea pietonilor reprezintă o contravenție greu de trecut cu vederea, dacă în preajmă se află un echipaj de la Poliția Rutieră. Legea în vigoare spune că un pieton care a fost stropit de o mașină se poate adresa celei mai apropiate secții de poliție, pentru a depune o plângere. Pentru ca șoferul vinovat să fie sancționat, pietonul trebuie să rețină locul în care a avut loc incidentul nefericit, dar și numărul de înmatriculare al autoturismului.

Conducătorii auto riscă să fie amendați, dacă fac acest lucru pe timp de ploaie

Odată ce polițiștii intră în posesia acestor detalii, șoferul cu pricina riscă o amendă usturătoare, mai ales dacă există la incident a asistat și un martor care poate susține cele povestite de către pitonul stropit. Ce-i drept, pietonul va rămâne cu hainele ude toată ziua, dar va avea măcar satisfacția că l-a făcut să plătească scump pe cel care l-a făcut leoarcă din cap până în picioare. Stropirea pietonilor este calificată drept deteriorarea bunurilor personale, conform legislatiei în vigoare.

Amendă cuprinsă între 1.500 si 3.000 de lei

Codul Rutier în vigoare specifică faptul că o astfel de contravenție se pedepsește cu o amendă cuprinsă între 1.500 si 3.000 de lei, fiind prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni rutiere. Iar asta nu este tot! Șoferul vinovat poate ajunge să presteze muncă neplătită în folosul comunității, pentru un interval cuprins între 20 și 40 de ore.

Din păcate, multe astfel de incidente în trafic rămân însă nepedepsite, pietonii stropiți de șoferii grăbiți sau neatenți mulțumindu-se doar cu câteva vorbe de ocară aruncate vinovaților, care își văd liniștiți de drum

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI