Cod Rutier 2020. Se schimbă legea! Ce șoferi pot scăpa de amenzi usturătoare

Cod Rutier 2020. Se schimbă legea! Ce șoferi pot scăpa de amenzi usturătoare
Cod Rutier 2020. Ce șoferi pot scăpa de amenzi usturătoare?

Nouă schimbare în Codul Rutier! Unii șoferi pot scăpa de amenzi usturătoare în trafic? Ce se modifică pentru conducătorii auto? Iată deputații din comisiile de specialitate!

Cod Rutier 2020. Ce șoferi pot scăpa de amenzi usturătoare?

Codul rutier a fost modificat! Șoferii, bicicliștii și alți conducători de vehicule nu vor mai fi amendați doar pentru că țin în mână telefonul mobil sau orice dispozitiv cu funcție de înregistrare ori redare text, foto sau video în timp ce se deplasează. Proiectul de lege care a fost aprobat azi, 10 martie, arată că amenzile vor urma să fie aplicate doar pentru folosirea telefoanelor mobile fără hands free în timpul mersului pe drumurile publice. Un singur demers mai trebuie bifat – promulgarea de către șeful statului.

Amintim că anul trecut a fost interzisă ținerea în mâna a telefonului mobil sau al oricărui dispozitiv de către: conducătorii de autovehicule, tractoare, tramvaie aflate în mișcare, dar și de vehicule pentru care nu este impusă obligativitatea unui carnet de conducere. Interdicția reformulată în proiectul votat în Parlament arată că: ”Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»”

Cod Rutier 2020. Ce șoferi pot scăpa de amenzi uriașe?
Cod Rutier 2020. Ce șoferi pot scăpa de amenzi uriașe?

Ce arată deputații din comisiile de specialitate?

În acest context, amenzile nu vor mai fi aplicate decât pentru „folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip

„Modificările legislative propuse, de implementare a culoarelor dedicate autobuzelor destinate transportului public pe calea de rulare a tramvaiului, au caracter permisiv și vor fi aplicate pe arterele de circulație care corespund din punct de vedere al infrastruscturii, cu avizul administratorului drumului public și al poliției rutiere”
Deputații din comisiile de specialitate (Sursa: profit.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI