Atenție, șoferi! Ce trebuie să ai neapărat în mașină atunci când pleci la drum? Mulți dintre conducătorii auto nu știau asta, iar alții nu credeau că acest detaliu este important. Despre ce este vorba?
Oamenii legii postează des pe pagina oficială Poliția Română mesaje pentru șoferi. Deseori le amintesc despre regulile pe care nu trebuie nicidecum să le uite, alteori le reamintesc cele mai importante obiceiuri pe care un șofer ar trebui să le aibă. Desigur, în câteva cazuri îi informează chiar și în mediul online în privința noilor schimbări, astfel ca cei de pe șosele să fie asaltați cu mesaje de peste tot despre noile abordări indicate de către oficiali.
Recent, polițiștii au adus în prim-plan semnul de circulație care reprezintă cedează trecerea și care de cele mai multe ori nu este văzut de unii șoferi sau nebăgat în seamă din cauza grabei. Cu toate astea, poziția sa nu le poate pune bețe-n roate, pentru că se află pe marginea străzilor și este reflectorizant, așa că poate să fie văzut și noaptea extrem de bine. Cel mai important punct a fost însă p.s.-ul destinat conducătorilor auto: „Dacă întorci imaginea , se aseamănă cu un triunghi reflectorizat . Apropo, trebuie să ai 2X„
Cedează trecereaSemn de circulație care își face adesea prezența pe marginea străzilor, mai exact în…
Publicată de Politia Romana pe Miercuri, 16 septembrie 2020
„Cedează trecerea! Semn de circulație care își face adesea prezența pe marginea străzilor, mai exact în intersecții. Este ușor de văzut, mai ales noaptea, fiind reflectorizant. El te anunță că ești obligat să cedezi trecerea vehiculelor care circulă pe drumul cu prioritate. Ridică privirea și „ascultă-i” sfatul! Te poate salva de la un eveniment neplăcut! P.S.: Dacă întorci imaginea , se aseamănă cu un triunghi reflectorizat . Apropo, trebuie să ai 2X în autoturism. #PolițiaRomână #NuUita”, a dost mesajul recent al Poliției Române de pe pagina oficială de Facebook a instituției.
Lanț de amenzi pentru șoferi în perioada 7-13 septembrie, sub coordonarea Direcției Rutiere, în urma acțiunilor desfășurate prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave. Oamenii legii au constatat 822 de infracțiuni, din care 495 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 327 de altă natură.
„De asemenea, au fost aplicate 40.877 de sanctiuni contraventionale, dintre care 39.214 la legislatia rutiera (14.931 au fost pentru viteza neregulamentara, 3.662 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 2.066 biciclistilor, 796 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 297 pentru neacordarea prioritatii vehiculelor si 17.462 alte sanctiuni)”, arată ziare.com.