Cod rutier 2020. Atenție, șoferi. Cum puteți lua iarna o amendă de 2.900 de lei. Mulți uită de asta

Cod rutier 2020. Atenție, șoferi. Cum puteți lua iarna o amendă de 2.900 de lei. Mulți uită de asta
Cod Rutier 2020. Cum pot fi amendați șoferii cu 2.900 de lei?

Șoferii trebuie să știe asta! Cum pot lua conducătorii auto o amendă de 2.900 de lei iarna aceasta? Deși sunt experimentați în ale condusului, mulți uită de asta.

Cod Rutier 2020: Cum poți lua o amendă de 2.900 de lei?

Zăpada a venit din cursul serii trecute și deja a făcut ravagii pe tot teritoriul României. Când credeau că au scăpat de ritualul de dimineața de după o seara din sezonul rece, șoferii s-au trezit iar cu aceleași griji la mijlocul ierinii. Lucrul de care uită cei mai mulți este unul extrem de simplu. Conducătorii auto trebuie să ia la cunoștință faptul că trebuie să-și curețe foarte bine mașina înainte să iasă cu ea pe șosea.

Numeroși șoferi se grăbesc, mai ales după ce reușesc să o dezghețe, să iasă cu vehiculul direct pe stradă fără să mai curețe zăpada de pe plafon sau fără să își deszăpezească luneta mașinii. Oamenii legii sancționează neateția asta cu nu mai puțin de 2.900 de lei. Conform Codului Rutier 2020, „patrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roti sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabila ori din care cad sau se scurg produse, substante sau materiale ce pun in pericol siguranta circulatiei” înfăptuiește o contravenție și se pedepsește.

Cod Rutier 2020: Cum pot fi amendați șoferii cu 2.900 de lei?
Cod Rutier 2020: Cum pot fi amendați șoferii cu 2.900 de lei?

Codul Rutier – anvelope de iarnă

„Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie „încălțat” cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei” – reprezentanții Poliției Române.