Cod Rutier 2019. Ce se întâmplă dacă ești recidivist și ai permisul de conducere suspendat

Cod Rutier 2019. Ce se întâmplă dacă ești recidivist și ai permisul de conducere suspendat

Codul Rutier 2019 dă liber la recidivă pentru șoferii agresivi. Noua reglementare prevede eliminarea a două condiții pe care trebuie să le îndeplinească șoferii cu permisul suspendat ce au condus indisciplinat și doresc să-și recapete repede dreptul de a conduce din nou.

Cod Rutier 2019. Liber la recidiviști și la viteză

O modificare recentă legislativă din Codul Rutier le dă verde șoferilor indisciplinați în trafic. Schimbarea va intra în vigoare mâine, după ce luni a fost publicată în Monitorul Oficial. Reglementarea prevede eliminarea a două condiții pe care trebuie să le îndeplinească șoferii indisciplinați cu permisul suspendat și care doresc să își recapete dreptul de a conduce. Conducătorii auto care au rămas fără permis vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, chiar dacă sunt recidiviști și s-au mai bucurat de reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani ori au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În acest moment, șoferii cu permisul suspendat pentru o perioadă de 30, 60 dau 90 de zile pot cere șefului poliției rutiere județene ori a municipiului București reducerea cu 30 de zile a pedepsei doar dacă nu sunt în cele două situații de recidivă și numai după trecerea examenului teoretic de verificare a regulilor de circulație. De joi încolo, doar o categorie de conducători auto indisciplinați, cea a începătorilor cu o vechime de sub un an, va mai avea interdicția de a solicita bunăvoința șefului poliției rutiere județene sau a municipiului București.

Cod Rutier 2019. Ce se întâmplă dacă ești recidivist și ai permisul de conducere suspendat
Noua reglementare încurajează atitudinea deviantă

De neconceput este că noua reglementare prevede că această reducere a pedepsei se poate da chiar și în cazul în care conducătorul auto a fost sancționat pentru depășirea cu 70 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise, desigur, pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus. Așadar, spre exemplu, un șofer care conduce cu 120 de kilometri pe oră în localitate, viteza maximă admisă fiind de 50 de kilometri pe oră, va putea beneficia de joi de bunătatea legii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI