Cod Rutier 2019. Categoria de șoferi care trebuie să își echipeze mașina cu oglinzi mai mari

Categorie de șoferi care sunt obligați să-și echipeze mașina cu oglinzi mari. Despre cine este vorba?

Codul rutier din 2019 aduce noi schimbări pentru șoferi. O categorie de conducători auto este nevoită să aibă oglinzi mari. Despre cine este vorba și ce arată documentul publicat în Monitorul oficial?

Cod rutier 2019: Șoferi obligați să-și echipeze mașina cu oglinzi mari

Ministerul Sănătății a schimbat, prin cadrul unui ordin, condițiile pentru ca șoferii să obțină sau să reînnoiască permisul de coducere. În acest context, solicitanții care prezintă deficențe profunde de auz trebuie să aibă mașina echipată cu oglinzi mai mari, conform mediafax.ro. Ordinul în cauză este 1049/2019, din partea Ministerului Sănătății. Acesta a fost publicat, în cursul zilei de marți, în Monitorul Oficial.

„Pct. 2.3: Solicitanţii care prezintă hipoacuzie profundă bilaterală care nu poate fi corectată la nicio ureche pot fi încadraţi doar în grupa 1 dacă vehiculul dispune de oglinzi mai mari. Pct.2.4.: Pentru solicitanţii care prezintă hipoacuzie cu sau fără corecţie protetică, după caz, şi care solicită permis auto pentru grupa 1 se eliberează avizul apt/apt condiţionat, cu recomandarea echipării autovehiculului potrivit prevederilor pct. 2.3.”

Cod rutier 2019. O categori de șoferi este obligată să aibă mașina echipată cu oglinzi mai mari
Cod rutier 2019. O categori de șoferi este obligată să aibă mașina echipată cu oglinzi mai mari

Ce se întâmplă cu radarele, după ce au fost declarate neconstituționale

CCR a trimis o oiecție de neconstituționalitate asupra Legii pentru schimbarea articolului 109 din ordonanța de urgență a Guvernului în privința circulației pe drumurile publice. „Ţinând cont de faptul că forma legii transmise la promulgare este una ulterioară procedurii de reexaminare, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 684/2018 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 50 din 18 ianuarie 2019) şi având în vedere că Parlamentul a adoptat o serie de reglementări care sunt contrare şi excedează limitelor deciziei menţionate, considerăm că Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor art. 147 alin. (2) şi (4) din Constituţie”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI