Cod roșu de tornadă în România. Alertă meteo: vin ploile torențiale în multe zone

Cod roșu de tornadă în România. Alertă meteo: vin ploile torențiale în multe zone
Alertă meteo. Ce au anunțat specialiștii

Românii o să se confrunte cu fenomene violente după mai multe zile caniculare. Cei ce și-au făcut planuri de vacanță ar trebui să consulte vremea meteo, mai ales pentru că meteorologii au emis un cod roșu de tornadă în mai multe zone.

Vremea meteo. Meteorologii au emis cod roșu de tornadă

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 11 august, o avertizare nowcasting de cod roșu pentru mai multe zone. Românii o să fie nevoiți să facă față unor fenomene capricioase după ce temperaturile au fost ridicate în ultimele zile.

De la caniculă, la furtună! Vremea este problematică în ultima perioadă, așa că meteorologii i-au anunțat pe români că o să existe schimbări radicale. Specialiștii au emis o alertă de cod roșu de vânt puternic, cu aspect de tornadă, ploi torențiale și grindină în zonele ce fac parte din județele Neamț și Bacău.

Această atenționare nowcasting este valabilă până la ora 17:30 și sunt vizate zonele Buhuși, Balcani, Mărgineni, Zemeș, Măgirești, Blăgești, Solonț, Pârjol, Ardeoani, Scorțeni și Strugari din județul Bacău, dar și Podoleni, Costișa, Tazlău, Rediu, Români și Cândești din județul Neamț.

Ce fenomene violente o să fie semnalate. Anunțul făcut de specialiști

A fost emis un mesaj de tip RO ALERT pentru românii ce locuiesc în zonele respective de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț.

O să fie semnalate fenomene de tipul vântului puternic cu aspect de tornadă, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce o să depășească 35 l/mp, dar și grindină de dimensiuni medii și mari. Problemele pentru români privind vremea meteo nu se opresc aici.

Cod galben de vijelii. Ce județe sunt vizate

Meteorologii au emis și un cod galben de vijelii și grindină pentru județele Botoșani, Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Vrancea și Maramureș. Persoanele ce locuiesc în aceste zone sau au mers în concediu trebuie știe ce fenomene instabile meteorologice o să fie semnalate în următoarea perioadă.

În Moldova, Maramureș, dar și la munte, perioadele de instabilitate atmosferică accentuată o să se manifeste prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, dar și vijelii și grindină. Mai mult, în anumite locuri, cantitățile de apă o să depășească 25…40 l/mp.

Specialiștii anunță că județele menționate mai sus o să se confrunte cu fenomene meteorologice capricioase în perioada 11 august, începând cu ora 13:00, până la ora 23:00. Românii ce și-au făcut planuri o să fie nevoiți să le anuleze în cazul în care se confruntă cu vijelii, descărcări electrice și averse.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe