Alertă meteo ANM. Fenomene periculoase anunțate după canicula de azi. Atenție mare!

Alertă meteo ANM. Fenomene periculoase anunțate după canicula de azi. Atenție mare!
Alerta meteo ANM. Fenomene periculoase anuntate dupa canicula de azi. Atentie mare!

După temperaturile ridicate de astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip nowcasting Cod Galben. ANM anunță fenomene meteo periculoase. În ce regiuni ale României sunt așteptate ploi și vijelii.

Cod galben pentru București

Meteorologii ANM au emis o avertizare de tip nowcasting de Cod galben valabilă pentru București. Se vor semnala ploi torențiale, vânt puternic, vijelii și căderi de grindină. Bucureștenii trebuie să se adăpostească în case, pentru a fugi din calea ploilor torențiale și a grindinei, fenomene anunțate de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în Capitală va ploua și vântul va bate cu putere, cu rafale ce vor depăși 50..55 km/h. Totodată, vor fi descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Codul galben emis de Administrația Națională de Meteorologie este valabil pentru mai multe orașe din județul Ilfov: Voluntari, Buftea, Pantelimon, Chitila, Otopeni, Brănești, Chiajna, Periș, Gruiu, Balotești, Afumați, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Mogoșoaia, Ciorogârla, Găneasa, Dragomirești-Vale, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Nuci, Corbeanca, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu. În aceste zone se vor semnala cantități importante de apă, vânt puternic cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Cod Galben: „Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp. Notă: Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.”, potrivit ANM

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii

În descursul zilei de marți, 10 august, mai multe localități din Bucovina au fost sub incidența unui cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Potrivit ANM, pentru localităţile Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Stulpicani, Vama, Fundu Moldovei, Ostra, Frumosu, Pojorâta, Dorna-Arini, Crucea, Sadova, Breaza şi zona de munte din judeţul Suceava a fost emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Pe alocuri se vor acumula 35…40 l/mp.

Sub avertizare Cod portocaliu de ploi și vijelii au fost și localitățile Bicaz, Bicazu Ardelean şi Taşca din judeţul Neamţ.

O altă alertă meteo a vizat zona de munte şi localităţile Stoeneşti, Valea Mare Pravăţ, Dragoslavele din judeţul Argeş, Breaza, Poiana Câmpina, Cornu, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Adunaţi, Talea din judeţul Prahova. De asemenea, și zona de munte şi localităţile Bezdead, Moroeni, Vişineşti, Pucheni din Dâmboviţa au fost sub incidența unui cod portocaliu de ploi torențiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI