Alertă ANM. Revine canicula în România. Ce temperaturi devastatoare vom îndura și câte zile

Alertă ANM. Revine canicula în România. Ce temperaturi devastatoare vom îndura și câte zile
Alertă ANM! Canicula revine în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis noi avertizări. Canicula revine în România! Care sunt temperaturile devastatoare pe care românii urmează să le simtă din nou. Ce se întâmplă pe tot teritoriul?

Alertă ANM: canicula revine în România

Noi alerte meteo pentru România! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis două avertizări noi de cod galben. Concret, este vorba despre un cod galben de caniculă valabil în Sud-Vestul și Sudul țării și altul de instabilitate, valabil pentru zona Carpaților Orientali și local în Meridionali și Nordul Munteniei.

Avertizările sunt valabile în intervalul orar 13:00 – 23:00 în zone din 15 județe. În Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali, dar și în nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aici vom avea parte de averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-45 de l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala și pe restul teritoriului, mai precizează ANM. Municipiul București și alte 19 județe din sud-vest și sud se vor afla sub Cod galben de disconfort termic ridicat marți și miercuri, potrivit atenționătii ANM.

Județele marcate integral cu Cod galben sunt: Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila şi parţial Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

Vremea în București și avertizările specialiștilor

Vremea este călduroasă în Capitală în special marți, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil și vor apărea fenomene asociate instabilității atmosferice cel mai probabil după-amiază și seara.

Cod Galben: „Fenomene vizate: disconfort termic ridicat. Interval de valabilitate: 10, 11 august. Zone afectate: conform textului și hărții. În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.”

Cod Galben: „Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate: 10 august, ora 13:00 – 10 august, ora 23:00 Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp. Notă: Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.”

(Sursa: meteoromânia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI