Cod roșu de furtună puternică, în Capitală și în țară. Mai multe persoane au fost rănite. Ce anunț a făcut ANM pentru luni

Cod roșu de furtună puternică. Ce au annțat meteorologii de la ANM?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat cod roșu de furtună puternică în toată țara. Din păcate, mai multe persoane au fost rănite din cauza vijeliilor violente.

Cod roșu de furtună în toată țara

ANM a indicat o avertizare de cod roșu de furtună puternică în județele din sud-vestul teritoriului României. Mai multe persoane au fost rănite. În Mehedinți, doi adulți au ajuns de urgență la spital după ce un panou a căzut peste vehiculul în care se aflau. În mașină se aflau și doi copii. De asemenea, Capitala și județul Ilfov au fost sub avertizare de cod portocaliu. În localitatea Șimian, Mehedinți, alt bărbat a avut nevoie de ajutorul salvatorilor după ce un panou de lemn a căzut peste acesta.

În Drobeta Turnu Severin o persoană a avut nevoie de ajutor după ce un panou a căzut peste fereasca casei sale. Rafalele din Mehedinți au ajuns chiar și la 120 de kilometri la oră, iar în alte județe din sud-vest au fost emise avertizări de cod portocaliu de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Norii au adus ploi torențiale și fenomene extreme și în Maramureș unde vântul a bătut în rafale de până la 90 de kilometri la oră. Ploile au depășit 40 de litri pe mp. De asemenea, în Capitală s-au înregistrat rafale cu până la 90 de kilometri la oră, Bucureștiul și județul Ilfov fiind sub avertizare de cod portocaliu.

Cod roșu de furtună puternică. Iată avetizarea specialiștilor de la ANM
Cod roșu de furtună puternică. Iată avetizarea specialiștilor de la ANM

Avertizare ANM

„Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare”, arată avertizarea specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, pe site-ul oficial.

Ultima atenționare este de cod galben, pentru perioada 08 iulie, ora 06- 08 iulie, ora 22. „În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI