Cod galben în mai multe zone din țară! Ce trebuie să afle șoferii înainte să plece în vacanța de 1 decembrie

Cod galben în mai multe zone din țară! Ce trebuie să afle șoferii înainte să plece în vacanța de 1 decembrie
ANM anunță Cod galben în mai multe zone din țară

Astăzi, de 1 Decembrie, Capitala a fost sub precipitații și temperaturi scăzute, de cel mult un grad. Pe de altă parte, la nivelul teritoriului, ANM a emis avertizare de Cod galben în mai multe zone din țară. Din păcate, cea mai importantă zi din această lună a fost sub auspiciile iernii în adevăratul sens al cuvântului.

ANM anunță Cod galben în mai multe zone din țară

Așa cum ne-au tot anunțat meteorologii ANM, astăzi a fost și încă este o zi extrem de rece, din punct de vedere termic. La ora la care scriem acest material, termometrele înregistrează în București nu mai mult de 2 grade celsius. Încă de aseară, și pe parcusul zilei, a plouat.

De altfel, conform ANM, a fost emisă o prognoză specială pentru Capitală în care suntem anunțați că „Vremea va fi rece. Nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40…50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de 0…1 grad.”, conform ANM.

Pe de altă parte, în restul teritoriului ANM a emis o avertizare de Cod galben în mai multe zone din țară. Fenomenele anunțate, mai ales în Moldova și Carpații Orientali, sunt de polei. Aceeași avertizare anunță în aceste zone valori termice sub zero grade. Avertizarea de Cod galben a intrat în vigoare la ora 12:00. Codul galben este extins până vineri, 2 decembrie, la aceeași oră a prânzului.

Meteorologii anunță la ce trebuie să afle șoferii înainte să plece în vacanța de 1 decembrie

Avertizarea de Cod galben este valabilă pentru 10 județe din Moldova, și anunță inclusiv ninsori și vânt puternic la rafală. La ora 12:00, de exemplu, în Iași erau înregistrate în termomentre valori termice de nu mai mult de un grad.

Într-un alt comunicat, emis de ANM, suntem avertizați că „Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei, ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie.”

Așa că, înainte de a pleca de acasă în această minivacanță, asigurați-vă că aveți mașinile pregătite de drum, nu de alta dar riscați inclusiv amenzi dacă nu aveți anvelopele de iarnă montate.

Urmăriți Playtech.ro și pe