17 apr. 2024 | 10:08

Cod galben de vreme severă! Zonele în care iarna şi-a reintrat în drepturi. Foto

Vremea Meteo
Cod galben de vreme severă! Zonele în care iarna şi-a reintrat în drepturi. Foto
ANM anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată

Deși în mare parte din țară sunt peste 35 de grade, în anumite zone a fost anunțat Cod galben de vreme severă, iar ANM a precizat și care sunt zonele în care iarna şi-a reintrat în drepturi.

Cod galben de vreme severă

Suntem în luna aprilie, lună în care valorile termice sunt ceva mai ridicate, fără a avea parte de lucruri extreme. Dar, conform ANM, vremea se schimbă radical, iar temperaturile scad cu 15 grade în România.

Se pare că nu este bine să spui niciodată, având în vedere că la acest moment vorbim de faptul că meteorologii ANM au dat alertă de cod galben de vreme severă, asta însemnând ninsori importante, mai ales în zonele montane.

Conform unor date publicate pe rețelele de socializare, în Bucovina s-a întors zăpada, ca urmare a unui val de aer polar, iar la această oră ninge aici cu fulgi destul de mari.

Zonele în care iarna şi-a reintrat în drepturi

Din primele date aflăm că ninsoarea a revenit în Pasul Palma, aflat în nordul Moldovei, în Bucovina. În același context, aflăm din partea meteorologilor ANM de informările valabile de astăzi și până mâine, 18 aprilie, la ora 20:00.

„În intervalul menționat, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud.

Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.”

ANM anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată

A doua avertizare de vreme rea ste pentru sudul, sud-estul teritoriului, precum și în sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei, fiind vorba de o schimbare radicală a vremii, influențată și de furtuna Renata, astfel apărând perioade de instabilitate atmosferică temporar accentuată:

„În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.”, precizează ANM.

Această a doua avertizare este vaalbilă tot până mâine, 18 aprilie, dar numai până la ora 10:00, mâine dimineață.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Kate şi William, fotografie inedită la 13 ani de la căsătorie
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Capital.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro