Cod galben de vreme rea, în 13 județe. ANM a emis și o informare specială pentru București

Autor: Ciprian Ioana - 12:28, 27 mai 2019

Meteorologii susțin că vremea se va menține capricioasă în următoarele zile. Vor fi episoade cu fenomene extreme în 13 județe, iar pentru București a fost emisă o informare specială.

ANM a emis o informare meteo de vreme rea valabilă pentru 13 județe din țară. Meteorologii susțin că de luni de la ora 16:00 și până miercuri la ora 23:00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică.

Aceste fenomene vor fi resimțite mai ales în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte.

ANM, informare meteo de vreme rea

Potrivit ANM, în intervalul menționat se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Totodată, începând de luni, ora 18.00, până marţi la ora 6.00, ANM a emis cod galben pentru judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

Luni seara şi în noaptea de luni spre marţi, instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul şi nordul Olteniei, Crişana, Maramureş şi vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă în același interval de cod galben, de la ora 16.00 până miercuri la ora 23.00. În Capitală vor fi ploi, descărcări electrice și vânt, precum și temperaturi care coboară până la 14 grade Celsius.

Va fi și mai cald, însă, cu temperaturi de până la 32 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI