Cod galben de vijelii în România. Vremea o ia razna, ce se întâmplă chiar azi

Cod galben de vijelii în România. Vremea o ia razna, ce se întâmplă chiar azi
Cod galben de vijelii in Romania. Vremea o ia razna, ce se intampla chiar azi

Pentru următoarele ore, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de vreme rea. Este valabilă pentru mai multe regiuni din România. Avertismentul ANM vizează și municipiul București, precum și județelele Ilfov și Giurgiu. În aceste zone se vor semnala numeroase fenomene meteo, anunță meteorologii. Vremea o ia razna!

Capitala și județele Ilfov și Giurgiu se află sub incidența unui Cod Galben de fenomene meteorologice nefavorabile. Atât în București, câ și în județele limitrofe menționate se vor semnala descărcări electrice, averse, vijelii și intensificări ale vântului, potrivit ANM.

Zonele afectate de ploi și vijelii

În mai multe localități din județul Giurgiu, vântul va bate cu putere. În unele locuri, intensificările vântului vor depăși la rafală 55…60 km/h. De asemenea, se vor semnala descărcări electrice și averse (local se vor acumula peste 10 l/mp).

Zonele afectate din județul Giurgiu sunt următoarele: Giurgiu, Comana, Mihăilești, Adunații-Copăceni, Călugăreni, Vărăști, Băneasa, Frătești, Izvoarele, Hotarele, Prundu, Oinacu, Colibași, Singureni, Răsuceni, Valea Dragului, Vedea, Stănești, Daia, Putineiu, Greaca, Găujani, Malu, Toporu, Gostinari, Slobozia, Mihai Bravu, Gostinu, Iepurești, Schitu, Gogoșari, Herăști, Isvoarele, Stoenești.

Zonele afectate din județul Ilfov: Jilava, Măgurele, Vidra, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni.

Cod galben pentru București. Alertă ANM

În zona Municipiului București se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 50…60 km/h, vijelie, descărcări electrice, averse care vor acumula 10 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Până la orele 23, ANM a emis o altă avertizare de Cod Galben de ploi și vijelii, valabilă pentru Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, va ploua destul de mult. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp. De asemenea, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul și sudul Munteniei.

Nu scăpăm de caniculă

Pe de altă parte, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei se află sub incidența unui Cod galben de caniculă. Aici, disconfortul termic va fi ridicat. Potrivit meteorologilor ANM, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, temperaturile rămân ridicate. Cele maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

În weekend (n.r. – 14 august), revine canicula în România. Temperaturile cresc din nou în vest și în sud, apoi și în restul țării. Astfel, disconfortul termic va fi din nou în creștere, avertizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI