Alertă meteo ANM 16-22 august 2021. Vremea o ia razna din nou, ce temperaturi vom avea

Alertă meteo ANM 16-22 august 2021. Vremea o ia razna din nou, ce temperaturi vom avea
Alertă meteo ANM 16-22 august 2021.

Zilele de caniculă vor reveni în România la începutul săptămânii viitoare în vestul și sudul țării, a avertizat directorul ANM. Elena Mateescu a spus la Digi 24 că zilele cu temperaturi foarte ridicate ce întâlnesc umezeala vor duce la formarea unor furtuni puternice, iar aceste fenomene sunt așteptate a avea loc până la sfârșitul verii.

Alertă meteo ANM 16-22 august 2021

”Valul de căldură deja persistent din ultimele săptămâni va fi de interes cel puțin până la 20 – 23 august. La începutul săptămânii ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice în partea de vest și sud a țării, cu valori de peste 37, 38 de grade Celsius.

Această masă de aer mai cald acumulată de peste zi, în apropiere cu gradul mare de umezeală, determină formarea furtunilor de intensitate mare la nivel local”, a spus la Digi24 directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Elena Mateescu a mai spus și că fenomenele extreme de tipul vijeliilor puternice se vor menține până la finele anotimpului cald. Așadar, și în România vara lui 2021 o să rămână în istoria măsurătorilor meteorologice ca o vară a extremelor.

„Vor mai fi de interes până la sfârșitul verii astfel de fenomene (furtuni, vijelii, grindină – n.r.), astfel încât vara lui 2021 să fie o confirmare că și în România a fost o vară a extremelor meteo”, a conchis Elena Mateescu.

Vremea în luna august

 Vremea săptămâna 9-16 august 2021

Valorile termice se anunță a fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice ale țării. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar la nivelul întregii țări, însă mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, îndeosebi în cele sud-vestice. În ce privește cantitățile de precipitații, ele vor fi deficitare în cea mai mare parte a
țării, dar mai ale în regiunile intracarpatice și la munte.

Vremea în săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului o să aibă valori care se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. În ce privește cantitățile de precipitații, regimul pluviometric se anunță excedentar în regiunile sud-estice, dar și local deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice o să se situeze în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. În ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, acestea vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale și nord-estice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI