Meteo ANM. Urgia se va dezlănțui în România! Ce fenomene drastice vin după aceste zile calde

Meteo ANM. Urgia se va dezlănțui în România! Ce fenomene drastice vin după aceste zile calde
Meteo. Cum o să fie vremea în România

Vești proaste pentru români! Toată lumea s-a bucurat în ultimele zile de o vreme blândă, dar iată că totul o să se schimbe radical! Fenomenele meteorologice o să fie unele capricioase în următoarea perioadă, așa că meteorologii au anunțat cu ce o să ne confruntăm.

Meteo. Ce fenomene drastice se abat asupra României

Vremea a fost una frumoasă în ultimele zile, așa că toți s-au bucurat pentru că au putut să se plimbe liniștiți, fără să se confrunte cu ploi sau temperaturi scăzute. Iată că fericirea nu a durat prea mult timp, mai ales pentru că fenomenele drastice o să se dezlănțuie în România!

Intervalul 16 septembrie, începând cu ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00 o să aducă multe probleme. Românii aflați în vestul, centrul și nordul țării o să se confrunte cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată, ce o să se manifeste prin descărcări electrice, averse și căderi de grindină.

Vești triste pentru români! Cum o să fie vremea în următoarele zile, de fapt

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă o să depășească 15…25 l/mp, iar pe alocuri 30…40 l/mp, în special la munte. Vântul o să fie problematic, așa că mulți trebuie să ia în calcul și acest lucru pentru a nu avea probleme.

Mai mult, vântul se va intesifica în majoritatea regiunilor, temporar, cu viteze de 45…50 km/h. În zona montană înaltă, o să existe o viteză de peste 70 km/h, iar fenomenele o să fie semnalate începând cu după-amiaza zilei de vineri, 17 septembrie, pe arii restrânse și în restul teritoriului, anunță meteorologii.

Meteo București

Nici românii ce locuiesc în Capitală nu o să scape de fenomenele meteorologice capricioase. Cei ce și-au făcut planuri ar trebui să se gândească de două ori înainte de a ieși din casă, mai ales pentru că se pot confrunta cu averse și descărcări electrice, ce o să le dea mari bătăi de cap.

În ziua de vineri cerul o să fie variabil, cu înnorări spre seară și noapte. Probabilitatea pentru averse, intensificări ale vântului și descărcări electrice o să crească în respectiva perioadă, iar temperaturile minime o să se înregistreze la 15…17 grade, în timp ce temperatura maximă o să atingă valoarea de 29 de grade.

Informațiile meteorologice o să fie actualizate de către specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor drastice. Românii trebuie să se pregătească de anumite schimbări bruște și să verifice constant vremea meteo.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI