Cod galben de furtuni și vânt în aproape întreaga țară. Cât va dura vremea rea

Cod galben de furtuni și vânt în aproape întreaga țară

Mai multe avertizri de vreme rea au fost emise în urmă cu scurt timp de Agenția Națională de Meteorologie! Astfel, aflăm că vom vremea schimbă din nou foaia și peste România se vor abate furtuni însoțite de rafale puternice de vânt. În plus, meteoroogii au emis o avertizare specială pentru București!

Cod galben de furtuni și vânt în aproape întreaga țară

Vremea se va schimba chiar de luni seara, când va intra în vigoarea avertizarea de vreme rea emisă de meteorologi. Astfel, începând de luni seară, de la ora 22:00, și până mâine dimineață, la ora 9:00, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat mai sus, local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și, mai ales pe parcursul zilei de marți (12 mai), se vor înregistra viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h. Veștile proaste nu se opresc aici!

Cod galben de furtuni și vânt în aproape întreaga țară
Cod galben de furtuni și vânt în aproape întreaga țară

Va ploua și va cădea și grindină, în mai multeregiuni

După expirarea acestei avertizări, va intra în vigoare o altă avertozare, de data aceasta de tip cod galben, valabilă până marți seara, la ora 23:00. Meteorologii au emis luni o atenționare cod galben de furtuni și vânt puternic, valabilă mâine.

Se vor semnala intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București).

În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Vântul va sufla prin București

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. De asemenea, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei (în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași).

Meteorologii au emis o prognoză meteo specială pentru București, marți, între orele 09:00 – 23:00, când vremea se va menține călduroasă, dar vântul se va intensifica treptat și va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h. Noaptea va slăbi în intensitate urmând a sufla slab și moderat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI