Cod galben de viscol în România în plină lună mai. Vremea se înrăutățește în toată țara

Meteorologii anunță vreme rea începând de astăzi, 6 mai, de la ora 13:30, până joi seară, la ora 21:00. Se vor semnala intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte, în aproape toată România.

Coduri portocaliu și galben de vânt puternic

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, mai multe atenționări de tip cod galben și una de tip portocaliu de vreme rea pentru mai multe judete, valabile până joi seară în jumătate din țară. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, „vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte“.

Precipitațiile vor cădea moderat local și temporar în nord, centru, est și sud-est, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (aversele pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp (în intervale scurte sau prin acumulare), iar punctiform 30 l/mp.

Pentru zona montană, specialiștii au emis o avertizare cod galben de viscol, iar vântul va depăși la rafală 120 de kilometri la oră.

„Cu precădere în Carpaţii Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) şi pe parcursul zilei de joi (07 mai),vântul va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ“, avertizează ANM.

Prognoză specială pentru Capitală

Bucureștenii vor avea și ei parte de vreme răcoroasă. Într-o prognoză specială emisă pentru Capitală, meteorologii avertizează, pentru următoarele două zile, că temperaturile minime vor ajunge chiar la 5 – 7 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru Bucureşti: Vreme rece şi precipitaţii slabe

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi pe parcursul zilei, și vor fi precipitații slabe. Ziua vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 45…50 km/h, în timp ce noaptea vântul își va diminua semnificativ din intesitate.

Temperatura maximă va fi de 18…19 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI