Alertă ANM de ultimă oră! Lapoviță și ninsori în luna martie. Ce zone sunt afectate

Alertă ANM de ultimă oră! Lapoviță și ninsori în luna martie

Alertă ANM. Specialiștii meteo informează că vremea intră într-un proces accentuat de răcire. Mercurul din termometre va scădea sub valorile normale pentru această perioadă, iar precipitațiile își vor face constant simțită prezența.

Alertă ANM! Lapoviță și ninsori în luna martie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au avertizat, printr-o informare meteorologică de ultimă oră, că vremea intră într-un proces accentuat de răcire. precipitațiile se vor extinde în sud și sud-vest, iar ploile se vor transforma, treptat, în lapoviță și ninsoare. Intervalul de valabilitate este 14 martie – 16 martie, iar fenomenele vizate sunt: intensificări ale vântului, răcire accentuată, precipitații mixte.

Interval de valabilitate: 14 martie, ora 18 – 16 martie, ora 10

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50…70 km/h.
În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

Alertă ANM de ultimă oră! Lapoviță și ninsori în luna martie. Ce zone sunt afectate
Foto: captură meteoromania.ro

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

În informarea meteorologică, specialiștii menționează că intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70…100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului. Vremea se va menține rece, îndeosebi în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce bruma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI