ÎPS Teodosie, sfat pentru Dan Barna după ce a devenit tată: „Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină”

ÎPS Teodosie, sfat pentru Dan Barna după ce a devenit tată: „Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină”
ÎPS Teodosie, despre botezul copilului lui Dan Barna

Vicepremierul României a devenit tată în urmă cu zece zile, iar fericirea din familia sa a ținut să o împărtășească cu prietenii săi de pe Facebook. În urma anunțului său, IPS Teodosie a ținut să precizeze în ce condiții ar accepta să-i boteze copilul lui Dan barna, dacă acest lucru i s-ar cere.

Copilul lui Dan Barna, botezat de IPS Teodosie?

Mulți români știu că între liderul USR, Dan Barna, și BOR au existat mai multe conflicte, acesta cerând Bisericii Ortodoxe Române să se implice active în campania de vaccinare anti-Covid-19. Pe de altă parte, politicianul și-a atras antipatia BOR,dar și a mai multor cetățeni după ce a insistat asupra introducerii educației sexuale în școli.

Pe data de 10 august, liderul USR a anunțat nașterea primului său copil, eveniment care a fost apreciat și criticat în egală măsură: „10 august și cea mai dorită notă de 10 pe care am primit-o vreodată. Această binecuvântare a venit astăzi în familia noastră”, a fost mesajul postat de vicepremier, la scurt timp după nașterea băiețelului său.

Recent, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat dacă l-ar boteza pe copilul lui Dan Barna. Acesta a răspuns afirmativ, dar cu anumite condiții, printre care și o discuție despre “dreapta credință” cu tatăl micuțului.

”Dacă dânsul va vrea să îl boteze și voi avea și binecuvântarea Preafericitului, dacă o fi în București (n.r. dacă botezul va avea loc în București, unde Patriarhul Daniel este arhiepiscop de București), să îl îndemn la credință, să îi tălmăcesc ce e botezul, nu aș refuza, dar depinde de voința dânsului.

Nu aș refuza. Întâi aș face un dialog cu dânsul referitor la botez, la dreapta credință, ce înseamnă aceasta. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine”, a explicat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea.

“Tâlharii au devenit sfinți”

În continuare, ÎPS Teodosie a explicat că orice om are șansa să se schimbe și să meargă pe calea cea dreaptă, astfel că și Dan Barna poate să opteze pentru această cale, creștinându-și pruncul.

“Nu ar fi o surpriză de nepetrecut, ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar, nu pot să intru forțat în conștiința cuiva.

Sigur, toate sunt condiționate de persoană, de voia lui liberă. Eu nu am nimic cu nimeni, nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul. Nu voi urî vreodată vreun om fără credință sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. Noi nu refuzăm pe nimeni.”, a explicat ÎPS Teodosie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI