Clipe intense pentru medicul Radu Zamfir, eroul din tragedia de la Munții Apuseni: ”Mi-am luat inima în dinți”

Clipe intense pentru medicul Radu Zamfir, eroul din tragedia de la Munții Apuseni: ”Mi-am luat inima în dinți”
El si-a luat inima in dinti si a facut-o, fara sa stea pe ganduri. Despre ce este vorba

Medicul Radu Zamfir a devenit cunoscut după tragedia din Munții Apuseni. Pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion au murit după ce avionul s-a prăbușit în munți. Chirurgului Radu Zamfir i s-a spus, de atunci, erou, pentru că el a fost cel care a încercat să își ajute colegii și a alertat autoritățile. El a stat alături de victimele accidentului, încercând din răsputeri să le țină în viață până la sosirea ajutoarelor.

Radu Zamfir, mărturisiri emoționante despre cumpăna din viața lui

Acum, el vorbește despre faptul că a reușit să treacă de mai multe ori pe lângă moarte. Medicul Radu Zamfir a fost nevoit să își opereze propriul tată, unul dintre momentele care l-au marcat cel mai mult în cariera de chirurg.

Tatăl medicului a suferit complicații după covid-19 și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, efectuată chiar de fiul său. Doctorul și-a luat inima în dinți și a decis să fie el cel care îi salvează viața tocmai celui care i-a dat viață.

„Când a trebuit să-l operez pe tatăl meu de o complicație a COVID-ului. Mi-am luat inima în dinți, a trebuit să mă desprind de latura subiectivă și să mă concentrez pe ce aveam de făcut și a ieșit bine, e în viață.

A fost greu să fac ceea ce fac de obicei, adică mă detașez de pacient, de latura umană a relației, pentru a mă concentra pe problema lui, pe leziunea care l-a adus la mine și pe care trebuie să o repar.

Nu am reușit să uit că tata e pe masa de operație, dar, ca să zic așa, m-am luat cu vorba.”, a mărturisit Radu Zamfir, în cadrul emisiunii prezentată de Teo Trandafir.

Care este cel mai mare regret al său

Medicul își petrece cea mai mare parte din timp salvând vieți, iar cel mai mare regret al său este că nu reușește să îi ajute pe toți cei care îi cer asta. De asemenea, din cauza meseriei, medicul Radu Zamfir spune că regretă faptul că nu poate petrece atât de mult timp pe cât și-ar dori cu copiii lui.

„Ca om și ca medic pot să zic că mi-am reproșat că nu am reușit să-i ajut pe toți care au apelat la mine, dar nu neapărat din motive care țineau de mine.

Ca părinte regretul pe care îl am, în condițiile vieții de zi cu zi, nu reușesc să le aloc cât timp ar trebui copiilor. Uneori ajung seara la 10:00.

Putem vorbi de zile legate muncite în spital.”, a mărturisit medicul Radu Zamfir.

Cât despre tragedia din Apuseni, la 7 ani, medicul spune că i-a mulțumit lui Dumnezeu că a supraviețuit și că își va vedea din nou familia.

„Primul gând a fost că o să mor. I-am mulțumit lui Dumnezeu că am scăpat și o să-i revăd pe cei dragi”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI