Cine l-ar putea înlocui pe Raed Arafat la DSU. Este un medic extrem de iubit de români

Cine l-ar putea înlocui pe Raed Arafat la DSU. Este un medic extrem de iubit de români
Radu Zamfir l-ar putea înlocui pe Raed Arafat în fruntea DSU

Radu Zamfir este favorit să îl înlocuiască pe Raed Arafat în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Liberalii se tem să facă acum această mutare pentru a nu stârni reacții negative în societate. Radu Zamfir este medicul care a supravieţuit accidentului aviatic din Apuseni.

Radu Zamfir l-ar putea înlocui pe Raed Arafat în fruntea DSU

Surse politice din PNL au declarat pentru publicația Adevărul că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ar vrea să-l schimbe pe Raed Arafat cu Radu Zamfir la conducerea DSU, după ce în decembrie 2019 l-a numit consilier onorific. În partid, părerile sunt împărțite. Unii sunt de părere că PNL ar da o lovitură de imagine prin această mutare făcută în an electoral. Sunt însă și temeri legate de posibile proteste susținute de PSD împotriva Guvernului Orban.

Radu Zamfir
Radu Zamfir

În ultima zi din 2019, ministrul Vela l-a mustrat public pe Arafat, pe care l-a întrebat de ce nu s-a intervenit mai repede în cazul fetiței din Vâlcea care a ajuns în comă la spital după ce tatăl ei s-a răsturnat cu mașina. Arafat a răspuns că este nevoie de piloți, iar ministrul l-a întrebat ulterior ce a făcut în ultimii 20 de ani pentru a face rost de piloți.

În cele din urmă, Raed Arafat și Marcel Vela au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit de soluţii pentru atragerea de piloţi în sistemul medical.

Cine este Radu Zamfir, medicul care l-ar putea înlocui pe Raed Arafat

Radu Zamfir este medicul care a supravieţuit accidentului aviatic din Apuseni. El este doctor în medicină și are atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică. De asemenea, are diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

A primit numeroase distincții, printre care şi o diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România. În martie 2019, a fost numit în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Medicul a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum „Educaţia medicilor în domeniul transplantului” şi „Dezvoltarea competenţelor în transplant.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI