04 sept. 2020 | 18:18

Clima dă peste cap România. Ce probleme grave vor fi în țara noastră, începând din 2021

Vremea Meteo
Clima dă peste cap România. Ce probleme grave vor fi în țara noastră, începând din 2021
Clima dă peste cap România. Ce probleme grave vor fi în țara noastră, începând din 2021

Dacă până acum România a fost într-o zonă climatică temperată, se pare că acest lucru, cel puțin în ultimii ani, s-a schimbat, iar schimbarea nu a fost în bine, ci în rău. Acest lucru, din păcate, se resimte la nivel național, prin modificarea temperaturilor, atât pozitive, cât și negative, de-a lungul unui an calendaristic și din punct de vedere termic.

Clima dă peste cap România

Din păcate, așa cum se poate observa și cu ochiul liber, schimbările climatice reprezintă deja o componentă reală a vieții planetei noastre. Majoritatea efectelor negative se resimt atât în plan economic, cât și cel social.

Având aceste date și modificări, la nivel global, liderii lumii s-au angajat în negocieri dure, pentru a încerca să diminueze efectele devastatoare al schimbărilor climatice.

Prin aceste negocieri s-a dorit și se dorește, în continuare, stabilirea unor obligații ale fiecărei țări, în vederea reducerii impactului global al schimbărilor climatice.

Există deja, la nivel mondial, o strategie, la care a aderat și România, și care a fost deja aprobată, dar ca termen limită a acțiunilor de diminuare a efectelor climatice, fiind anul acesta, în luna decembrie.

Din păcate, de la momentul inițierii acestui proiect, și până acum, schimbările negociate și aprobate prin ”Strategia privind Schimbările Climatice (2013 – 2020)”, nu s-au făcut vizibile, iar efectul este cel al schimbărilor dure, aproape duse la extrem, din punct de vedere climatic.

Ce probleme grave vor fi în țara noastră, începând din 2021

Conform specialiștilor România, în anul următor, 2021, va suferi mari schimbări din punct de vedere climatic, iar acestea vor fi vizibile odată cu venirea toamnei în acest an, când vom avea un anotimp cu recorduri istorice de caniculă.

Lucrurile nu se vor opri aici, conform directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, astfel că de la temperaturi caniculare vom trece la cealaltă extremă, și anume la inundații catastrofale, furtuni violente, ninsori abundente, incendii sau chiar tornade.

Clima dă peste cap România. Ce probleme grave vor fi în țara noastră, începând din 2021

Clima dă peste cap România. Ce probleme grave vor fi în țara noastră, începând din 2021

”Pe 1 septembrie am înregistrat la nivelul temperaturilor maxime cele mai ridicate valori de până în prezent – 39,3 grade Celsius la Zimnicea, 39,1 la Giurgiu. Practic, valoarea de la Zimnicea reprezintă și un record, fiind cea mai ridicată valoare de până în prezent de când se fac măsurători la nivelul acestei stații, de mai bine de o sută de ani. Așadar, primele zile ale toamnei, trei zile la rând am înregistrat și la nivelul minimelor și la nivelul maximelor, la multe stații meteorologice – 14 pe ziua de 1 septembrie, 23 în această dimineață, la nivelul valorilor minime, recorduri care confirmă tendința fenomenului de încălzire globală, pentru că în acest an, de la o lună la alta, și de la un sezon la altul, am avut variații semnificative și au predominat lunile în are temperaturile medii au avut abateri termice pozitive, exceptând doar luna mai.”, a declarat Elena Mateescu.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Demisie șoc la Antena 1. Celebra prezentatoare n-a mai rezistat. Acuzații grave
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro