20 mai 2021 | 09:09

Clienții care au bani la Banca Transilvania și ING trebuie să afle. Vestea venită acum

Diverse
Clienții care au bani la Banca Transilvania și ING trebuie să afle. Vestea venită acum
Investiții masive în digitalizarea sistemelor bancare

Într-o eră a tehnologiilor avansate când vine vorba de internet banking era de așteptat o evoluție și în sistemul bancar românesc. Recent a fost dat publicității un raport realizat de FinnoScore. Raportul pune pe primele locuri cinci bănci din România. FinnoScore spune că Banca Transilvania și ING sunt băncile cu cele mai mari investiții în digitalizare în 2020. Același lucru este valabil și pentru Libra Bank, BCR şi Raiffeisen Bank.

Investiții masive în digitalizarea sistemelor bancare

Anul 2020, din punct de vedere financiar, a fost un an dezastruos pentru România. Odată cu declanșarea Pandemiei multe din instituțiile bancare au fost nevoite să-și micșoreze serviciile fizice. Deja aflate într-un proces de digitalizare masivă, băncile din România au fost nevoite în anul care s-a încheiat să investească masiv în digitalizarea serviciilor. FinnoScore a emis recent un raport care anunță investiții de cel puțin 200 de milioane de euro în aceste sisteme.

FinnoScore mai spune că 60% dintre băncile din România oferă servicii complete online. Acum este posibil, prin digitalizarea, inclusiv deschiderea contului. Creșterea este cu un procent de 25% față de anul 2019, potrivit raportului FinnoScore întocmit de compania de consultanță Horváth. Lista prezentată de raportul FinnoScore menționează bănci ca Banca Transilvania și ING, dar și băncile Libra Bank, BCR şi Raiffeisen Bank.

De departe cea mai mare rată de digitalizare, conform FinnoScore, o are CEC Bank. CEC Bank a înregistrat cea mai mare creștere comparativ cu 2019 dintre toate băncile analizate. Banca aproape că și-a dublat scorul în 2020. Acest salt se datorează în special implementării recente a procesului de onboarding online pentru clienții noi.

Banca Transilvania și ING pe lista fruntașilor la digitalizare

FinnoScore a analizat toate investițiile făcute în 2020 de cele mai importante bănci din România. Pe lista fruntașilor, exceptând CEC Bank, se află Banca Transilvania și ING. Potrivit raportului, cele mai performante bănci din România, din perspectiva gradului de digitalizare, sunt Banca Transilvania și ING Bank. Fruntașe la capitolul de investiții sunt și alte două bănci, Libra Bank, BCR și Raiffeisen Bank.

”Am examinat peste 200 de bănci din 25 de țări din Europa și America de Nord în douăsprezece categorii diferite. De asemenea, am inclus în evaluare bănci provocatoare, precum N26, Revolut, Bunq și Monzo, precum și furnizori de servicii de plată, cum ar fi Paypal și Apple Pay.”, spun reprezentanții FinnoScore.

Totalul investițiilor în digitalizarea serviciilor bancare pe anul 2020 este un record pentru România. Băncile românești au investit 200 de milioane de euro în digitalizare anul trecut, iar trendul este unul în creștere. Dacă până acum proporția a fost, teoretic, una mică, și în anul 2021 băncile și-au propus să investească masiv în digitalizare.

”Pandemia a stimulat digitalizarea sistemului bancar la nivel internațional. În țări precum România, cu o bază de pornire redusă, efectul a fost mult mai evident.”, a explicat Iulia Malioukis, reprezentanta companiei de consultanță FinnoScore.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
Cancan.ro
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
Stirile PROTV
Un câine teckel a mușcat-o de față pe o femeie, i-a smuls o bucată din obraz și a mâncat-o în fața ei
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
EVZ.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
Adevarul
Marea Britanie este „pe picior de război”. Ce anunț a făcut premierul Rishi Sunak din Polonia | VIDEO
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Unde merg românii în minivacanță. Destinațiile aflate în top
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro