Claudiu Manda îi ironizează pe membrii guvernului Orban. „Concurează bancurile cu Bulă!”

Claudiu Manda, ironii la adresa PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Războiul PSD-PNL continua. Europarlamentarul PSD, Claudiu Manda reacționează cu sarcasm în contextual a două măsuri adoptate de Guvernul Ludovic Orban. Fostul șef al Comisie SRI susține răspicat că românii vor avea de suferit de pe urma „măsurilor aiuristice” adoptate de actuala guvernare liberală.

Ironii nesfârșite la adresa guvernului liberal

Într-o postare pe pagina sa de Facebook lansată astăzi, Claudiu Manda nu ratează ocazie de a-i ironiza pe liberali aproape la fiecare ocazie. El citează, totodată dintr-un material publicat de platfoma știripesurse.ro.

„Băieții deștepți din Guvernul PNL, profesioniștii, concurează bancurile cu Bulă.

Au tăiat pensiile speciale, majorându-le; fac a treia rectificare bugetară, care este ilegală; ieftinesc combustibilul, scumpindu-l…!

Ar fi de ras, dacă, în urmă acestor măsuri aiuristice, nu ar avea de suferit românii!

Și tot acest amatorism este susținut de corecții, oamenii noi de la USR, care între execuțiile dintre ei, se mai gândesc să mai beneficieze de câte ceva!

”Deputații PNL și USR au votat pentru majorarea pensiilor de serviciu, mai cunoscute sub numele de „pensii speciale”.

Afirmația este făcută de avocatul Toni Neacșu într-o postare pe Facebook. Acesta susține că prin revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, s-a votat de fapt majorarea acestora.

„În plin asalt populist împotriva pensiilor de serviciu (zise speciale) Comisia de muncă din Camera Deputaților, cameră decizională, propune eliminarea plafonărilor acestora, introduse prin OUG nr. 59/2017. Acest OUG a blocat din 2017 actualizarea pensiilor de serviciu (zise speciale, inclusiv ale militarilor, mai puțîn ale magistraților) cu salariile/soldele aflate în plată, în sensul că acestea se actualizau doar cu rată medie anuală a inflației.

Excepțional e că deputații PNL și USR au votat la unison revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, adică la majorarea lor.

Concluzia: până și pentru măsuri populiste e nevoie de minimă pricepere tehnică, altfel îți tăi singur craca (demagogică) de sub fund.”, scrie avocatul Toni Neacșu pe pagină să de Facebook” – sursă qmagazine.ro

”Rectificarea bugetară anunţată de Ludovic Orban este ILEGALĂ. O spune chiar Guvernul

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că a luat decizia de a plăti titlul executoriu care va rezolva problemele de la ROMATSA, din fondul de rezervă al Guvernului. Odată plătiți cei 85 de milioane de euro pentru fraţii Micula, fondul de reverză se va goli, dar luni va fi efectuată o rectificare bugetară pentru a-l completă.

„Am luat decizia de a plăti titlul executoriu de 85 de milioane de euro, din fondul de rezervă. Bineînțeles, asta va lăsă, pentru moment, fondul de rezervă fără disponibilul necesar autorităților locale. Tocmai aceea, am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor că luni să efectuăm o nouă rectificare bugetară, astfel încât să realimentăm fondul de rezervă al premierului cu banii necesari pentru autoritățile locale”, a spus Ludovic Orban. Doar că o asemenea rectificare bugetară ar încălca atât Legea 69/2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, cât şi Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice. O spune chiar Guvernul Orban, în expunerea de motive a proiectui de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020, pe care executivul şi-a angajat răspunderea joi (..)” este mesajul postat de Claudiu Manda pe Facebook

Claudiu Manda aruncă cu ironii la adresa guvernului liberal într-un mod asemănător la care a apelat și soția sa, Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al muncii în Cabinetului Dăncilă și actualmente deputat PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI